woensdag 13 april 2011

Advocaat op mijn manier

Er bestaan honderden recepten voor advocaat, maar dit receptje werkt het beste voor mij. Ik gebruik geen gecondenseerde melk maar geëvaporeerde melk. Dat maakt hem wat minder dik en zoet, maar wel veel verfijnder. Het moeilijkste van dit recept is, dat je een aantal weken (liefst maanden) moet wachten vooraleer je ervan gaat snoepen.

Advocaat


Wat heb je hiervoor nodig?


8 eierdooiers
250 g suiker
80 g vanillesuiker
15 cl alcohol (94%)
1 blik geëvaporeerde melk (410 g)


Eigelen


Doe alle ingrediënten in een hoge kom of blender en mix gedurende minstens 5 minuten. Het mengsel moet lichtjes warm geworden zijn. Giet de advocaat in een gesteriliseerde kom en zet minstens 6 weken (liefst veel langer) weg in een koele, donkere ruimte.

De eiwitten kan je gewoon invriezen om er later meringues of pavlova van te maken. De advocaat kun je dan weer gebruiken bij een gestoofd peertje of bij ijs.

Smakelijk!



Niet vergeten! Give Away!

boek3

Gratis Verrassend Veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.

8 opmerkingen:

  1. En die melk, vind je dat overal of vaporeert ge die zelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke supermarkt heeft zo'n blikjes staan. Dat staat bij de melk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En de pot waar de advocaat inzit: vanwaar komt die? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mie, die is zeker al 50 jaar oud. Die komt van mijn ma. ;-) Ik krijg die in ruil voor ne pot advocaat. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En hoe steriliseert ge zo'n bokaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Normaal gezien als ge die direct uit de vaatwas haalt is dat voldoende. En anders doet mijn ma dat voor mij (die heeft zo'n gigantische ketel op een brander).

    BeantwoordenVerwijderen