zondag 3 april 2011

Met deze pasta kan je zondag niet meer kapot!

't is niet omdat je gerechtje op minder dan 15 minuutjes klaar is, dat het niet feestelijk kan zijn. Deze pasta met zure room en zalm is daar een perfect voorbeeld van.



pasta with smoked salmon



Wat draaien we daar allemaal in?


200 g gerookte zalm
500 g verse pasta
250 g zure room
100 g grijze garnalen
1 bosje dille
1 eetlepel citroensap
1 mespuntje mierikswortel (optioneel)
peper en zout


Snij de zalm in reepjes en hak de dille fijn. Doe de zure room in een kom en meng met de dille, mierikswortel en citroensap. Kruid met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Giet er het zure roomsausje bij, alsook de zalm en roer goed. Verdeel over de borden en doe er de garnalen over. Geef nog eens een draai van de pepermolen en doe er wat dille over en serveer.


Smakelijk!

11 opmerkingen:

  1. Heb ik dat niet toevallig bijna allemaal in huis ( heb room in plaats van zure, maar daar kan ik nog vlug even om). Voor het weekend hou ik wel van simpele gerechten, de druk zit vaak al genoeg op de ketel ( heeft je moeder deze wijsheid niet of is dat er eentje van de huidige generatie ;D)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de coureurs van de ronde gaan aan uwen deur staan zulle !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn ma is er eentje van de generatie: "zondag? Restaurantdag!" ;-)

    Ik heb het al gezegd, 't is een wijze ma, die van mij. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel lekker!
    Hier zijn de kids geen fan van zure room (ikke wel hoor). Ik maak dit dan ook met mascarpone ipv zure room. Enne, als verantwoordelijke moeder die moet zorgen dat haar kuikens ook voldoende groenten eten stop ik er nog broccoli bij: gestoomd en geplet zodat er niets meer dan groene spikkeltjes overblijven (dan kunnen ze het gezonde er niet uitvissen: werkt heel goed).
    Trouwens, ik reageer niet zo vaak, maar bekijk alles!! Doe zo verder, ik ben fan!
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veel recepten hier, ik word een trouwe volger!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niet alleen weer een lekker recept, maar de foto is ook weer van grote klasse!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. als ik bij u zou wonen, ik zou 200 kilo wegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Njammie!
    En die champagnekurk op de achtergrond maakt t wel extra feestelijk :).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh jummie het ziet er weer heerlijk uit! Ik maak hier al eens een versie met broccoli en gewone room, maar die van jou lijkt me een stuk frisser en moet ik dus zeker ook eens uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb onlangs iets heel gelijkaardigs op resto gegeten, met dillesaus en nog wat scampi's erbij. Jummie!

    BeantwoordenVerwijderen