vrijdag 8 april 2011

Pestocake met zongedroogde tomaatjes.

't is eens iets anders, zo'n hartige cake. Dien hem op tijdens een brunch en hij zal meteen in het middelpunt van de belangstelling staan. Deze cake is lauwwarm op z'n best, en gaat heerlijk samen met een fris slaatje van ruccola en tomaat. Ik heb voor deze bereiding gebruik gemaakt van pesto van de supermarkt zelf (in het versvak) omdat er geen basilicum voorhanden was. Maar 't smaakte perfect!


basil sundried tomato cake


Wat moet daar allemaal in?


180 g bloem
1 zakje bakpoeder
10 cl melk
5 cl olijfolie
100 g verse pesto
100 g gruyère kaas (parmezaan is te droog)
3 eieren
peper en zout
50 g gedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 handvol pijnboompitjes



Rooster de pitjes in een pannetje op het vuur. Van zodra de pitjes beginnen te verkleuren, mag je ze over gieten in een kommetje om af te koelen. Doe de eieren in een bowl, samen met de melk en de olie. Roer goed tot je een egale massa bekomt. Doe er de pijnboompitjes, de pesto, de kaas en de tomaatjes bij en roer om. Zeef er nu stapgewijs de bloem over en roer voorzichtig onder het beslag. Kruid het beslag met peper en zout en zet eventjes weg.

Beboter en bebloem een cakevorm en vul met het cakebeslag. Zet in een voorverwarmde oven op 180° en bak gedurende 40-50 minuutjes afhankelijk van je oven. Check met een satéprikker of je cake gaar is. Haal uit de oven en laat de cake enkele minuutjes afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.


another setting


Ziet er goed uit hé!

14 opmerkingen:

  1. Wat een super leuk idee :) Zou ook leuk zijn om ze in muffins-vormpjes te bakken en dan bij een etentje ieder 1 te geven of in een mandje op tafel te zetten..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik blijf het toch moeilijk hebben met groen uitgeslagen cake ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in foto 2 zit echt de zon hoor ! Ik voel mij in
    Italië !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jij weet echt wel hoe je bij surfers een hongertje moet opwekken zo rond de klok van twaalven... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En moet daar echt nog zout bij? Met die pesto en kaas zal dat beslag toch al redelijk zout zijn, niet?
    Morgen eens uitproberen! En serveren met je sardienrilletes en je geitenkaasmengeling. Met een wit wijntje op het terras. Mmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Moeten is een groot woord hé. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmm klinkt heerlijk. Ik heb alle ingredienten in huis, misschien van de week maar eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. oooh super recept! nu nog wat zondagse brunchen organiseren!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er goed uit! In mei hebben we een picknick en ik heb al hele lekkere dingen voorbij zien komen op jou blog. Daar ga ik straks lekkere recepten van proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. dat ziet er super uit! Iets om mee uit te pakken op een brunch!!! Bedankt weeral voor 't receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. twee weken terug deze cake gemaakt, groot succes. Vandaag werden het mini-cakejes voor de familie-paaslunch van morgen. Dank je wel voor het recept! (foto's op m'n blog)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gisteren uitgeprobeerd en zeker voor herhaling vatbaar !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zaterdag geserveerd op een "breng zelf een hapje mee"-feestje en het was een voltreffer! Dat worden weer een paar extra volgers. Gisteren zelfs nog een gemaakt voor manlief omdat hij er zo gek op was!

    BeantwoordenVerwijderen