Eigenlijk kun je met rabarber heel veel dingen doen. Het is dan ook een van mijn lievelingsgroenten (jaha groente). Als kind ging ik in de zomer op zoek naar wilde rabarber om er dan met een klontje suiker langs de steel te wrijven en dan het sap in het klontje op te zuigen. Zalig gewoon.
Maar zo simpel houden we het niet vandaag. Dit dessertje is heerlijk zuurzoet en perfect tijdens een paasfeest. Het recept heb ik gevonden in 'Koken & Genieten'.
Wat zwieren we erin?
2 stelen rabarber (500 g)
5 el suiker
3 el rodevruchtenconfituur
3 eieren
250 g volle plattekaas (kwark)
2 el maïzena
2 el citroensap
Boter om in te vetten
1. Vet 4 kleine ovenvormpjes of 1 quichevorm in met de boter en zet opzij.
2. Was de rabarber, verwijder grofweg het buitenste vel en snij de rabarber in stukken.
3. Meng de rabarber met 2 fikse eetlepels suiker en de confituur en verdeel over de ingevette vormen
4. Splits de eieren en klop de eierdooiers met de rest van de suiker mooi romig. Voeg hierbij de plattekaas (kwark), de maïzena en citroensap.
5. Klop het eiwit stijf en vouw onder het plattekaasmengsel.
6. Giet het mengsel over de rabarber.
7. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten in de oven op 150° (hetelucht - gewone oven 175°).
Laat het rabarberdessertje eventjes afkoelen en dien warm op. Smakelijk!
Niet vergeten! Give Away!
Gratis Verrassend Veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.
weer eentje om te onthouden en binnenkort te proberen als ik verzuip in de rabarber...
BeantwoordenVerwijderenEn hoe ziet die binnenkant eruit feitelijk? Daar had ik nu graag eens een fotooke van gezien.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt wel heel lekker.
Hoe bedoel je Elza? Het is heel licht, schuimig, bijna een beetje soufflé-achtig met dan zo van die licht zurige stukjes in. ;-)
BeantwoordenVerwijderenmijn smaakpapillen slaan al tilt !
BeantwoordenVerwijderenAwel hoe het eruit ziet vanbinnen. Dat licht schuimige, soufflé achtige dus :-)
BeantwoordenVerwijderen