woensdag 6 april 2011

De salade van nonkel Caesar

Dat staat vandaag op het menu. 't is 'm niet helemaal, maar hij is bijzonder lekker en dat is wat telt.


De salade van nonkel Cesar


Waar je vooral op moet letten is dat je bij deze salade romeinse salade gebruikt. Ze is bijzonder smaakvol en heerlijk krokant. Echt een must!


Wat heb je nodig?


1 kipfilet per persoon
1 snede gerookt spek per persoon (1/2 cm dik)
enkele sneden oud brood
parmezaan
romeinse sla

Was de sla en droog ze grondig. Verdeel de blaadjes over de slakom. Bak de kipfilet in wat boter en laat daarna afkoelen. Trek de kip in stukjes en verdeel over de sla. Snij het gerookt spek in plakjes van 2 cm en bak ze krokant in wat boter. Dit mag ook over de sla.

Doe wat olijfolie in een pan, haal de korst van het oud brood en snij ze in blokjes. Wacht tot de olijfolie goed heet is, doe dan pas het brood erin en bak tot het mooi gekleurd en krokant is. Stort op wat keukenpapier, laat wat uitlekken en doe nu over de sla.

Schraap met een dunschiller een aantal schilfers van de parmezaan over de salade.

De dressing


De saus van de salade van nonkel Cesar


Het sausje wijkt een beetje af van het origineel want er zit geen ansjovis in, maar je mist het niet.

Wat moet erin?

1 eierdooier
2 eetlepels witte balsamico azijn of witte wijn azijn
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
peper zout
snufje suiker
een scheut worcestershiresaus
1 teentje look, fijngehakt

Doe alle ingrediënten - behalve de look en de suiker - in een kommetje en klop goed op tot je een mooie egale massa bekomt. Proef even. Als het te zuur is, mag je er wat suiker bijdoen. Doe er op het laatste de look bij. Serveer apart of op de salade zelf.


De salade van nonkel Cesar van dichtbij


Smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. Dat ziet er echt heerlijk zomers en lekker uit! Nu alleen het bijbehorende weer nog... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tante Cleopatra zal het wel lusten !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik terug hele koebeesten opeet, dan staat dit echter bovenaan het lijstje. Alles met spek, eigenlijk :).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Janina! Op uw blote poep! Spek komt van het varken. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou het brood nog bakken in het spekvet! O-Oh, dat is zo zalig
    Heel lekker, zo'n Cezarreke!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er super heerlijk uit !!
    SMAKELIJK

    Groetjes
    Eline DM*

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ceasar's Salad, yumm ! De anchovies niet missen !? Ik zou anchovies gebruiken in alles .... behalve dan in mijne smoothie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen