dinsdag 12 april 2011

Witlooftaartje met mascarpone en muskaatnoot

Uit het kookboek 'Verrassend Veggie' van Philippe Van den Bulck heb ik het witlooftaartje klaargemaakt. Ik had niet veel tijd vandaag en dit was echt perfect daarvoor (da's ook te zien aan de shabby foto). Ik heb er een gewoon slaatje bij geserveerd met tomaat en jonge sla.


witlooftaart - brussels endive tart


Wat heb je ervoor nodig?

1 vel brokkeldeeg
250 g mascarpone
1 sjalot
1 ei
4-5 stronken witloof
1 eetlepel notenolie
2 eetlepels arachideolie
peper, zout, verse muskaatnoot


Beboter je taartvorm en bekleed met het vel brokkeldeeg. Doorprik de bodem grondig en leg er een vel boterpapier op. Vul de taart met bakbonen, zet de taart in een voorverwarmde oven en laat 6-8 minuutjes bakken op 200°. Giet daarna de bakbonen weg en verwijder het papier en laat nog eens 5 minuutjes bakken.

Hak ondertussen het sjalotje fijn en bak in de notenolie tot ze glazig zijn. Klop het ei los in een kom en roer er de mascarpone en de sjalot onder. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe de mascarponemengeling op de taartbodem.

Snij het witloof in grove stukken en bak in 2 keer in de arachide olie. Als je alles tegelijk bakt, gaat het witloof stoven en dat willen we niet. Het witloof moet mooi bruin worden. Doe het witloof op de mascarponemengeling en bak nog eens 15 minuutjes in de oven.

Da's alles!


Niet vergeten! Give Away!

boek3

Gratis Verrassend Veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.

3 opmerkingen: