zondag 17 april 2011

Nigella's pavlova

Ik ben niet echt tuk op Nigella's recepten, maar dit is toch wel een blijvertje moet ik eerlijk bekennen. Pavlova, da's een soort meringue met een heerlijk zachte kern. En daarop hoort fruit natuurlijk, liefst iets zurig zoals frambozen, aardbeien of passievrucht. 't Is trouwens ook een van de weinige taarten waarvoor je helemaal geen vorm nodig hebt. Dus da's ook al leuk meegenomen.


pavlova again


Wat mag daar allemaal in?

4 eiwitten op kamertemperatuur
250 g suiker
2 koffielepels maïzena
1 koffielepel witte azijn (genre Blauwe Hand)
1 koffielepel vanille extract
3 dl room
1 soeplepel bloemsuiker
passievruchten (8-tal) of andere zure vruchten


pavlova 105mm


Zet de oven aan op 180°. Doe het eiwit in een grote kom en klop het met een elektrische klopper stijf. Voeg er in 3 keer de suiker bij en klop tot het eiwit mooi begint te blinken. Voeg er al kloppend ook de maïzena, het extract en de azijn onder.

Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op. Spatel met een pannenlikker het eiwitmengsel erop en vorm een mooie taart. Zet de pavlova in de oven en verlaag ONMIDDELLIJK de temperatuur tot 150°. Laat de taart 1u15 minuten bakken. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen (met de ovendeur dicht). Dit is om ervoor te zorgen dat de buitenkant mooi krokant wordt.

Na een uurtje is de pavlova volledig afgekoeld en mag je hem eruit halen. Klop nu de room stijf met de bloemsuiker en bedek hiermee de taart. Snij de passievruchten in twee en lepel de inhoud op de taart.

De taart is nu klaar om op te dienen. Of om er een fotootje van te nemen. Zoals ik. Maar zo zot moet je nu ook niet zijn hoor.

pavlova 50 mm


Ik kan alleen maar zeggen dat ze moeilijker is om een foto van te nemen dan ze te bakken. Smakelijk!

10 opmerkingen:

  1. Mmm, ik ben zot op die dingen.Je hebt het ook zo lekker in beeld gebracht, mmm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier mag je mij 's nachts voor wakker maken!
    Mooie foto's weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zo smakelijk getrokken, ik voel de zuurte al
    op mijn tong dan dat zoete ....mmmmmmmmmmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk!! Toevallig wilde ik vandaag Pavlova's maken. Voor het eerst!!! Ik heb namelijk wat eidooiers nodig en wilde de eiwitten zo verwerken in het toetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind die onderste foto juist heel erg mooi, zou prachtig staan in onze keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind je foto's weer heel geslaagd, de grijzige achtergrond geeft de taart precies iets extra pittigs, een beetje mysterieus zelfs (wat zit er in die witte berg).

    Pavlova's vind ik wel heel toepasselijk, ik ga instant kwijlen bij deze foto's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Maf! Het ziet er zotjes lekker uit!
    Die passievrucht die erover loopt... het heeft iets decadents.
    Voila, de verjaardagstaart voor mijn ventje is gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb het boek waar dat recept instaat ook. Heb al vaak kwijlend naar de foto zitten kijken, niet zeker wetend of het wel lekker zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er lekker uit! Maar moet die 3 cl room eigenlijk geen dl zijn?

    BeantwoordenVerwijderen