Maar niet met bonen dit keer. Ik heb zo het gevoel dat mijn blogpostje van gisteren niet zo in de ... eh... smaak viel. 't Was nochtans superlekker en dat geldt ook voor deze Mexicaans achtige linzen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze linzen kennen in Mexico. Allez, 't is te zeggen, het maakt geen deel uit van hun traditionele keuken. Denk ik. Fin, ik heb dezelfde basis gebruikt als gisteren en groene linzen. En potverdekke dat was heel smakelijk.
Ik had wel een beetje pech met mijn foto want ik... erm.... was 'm stomweg vergeten te nemen. Ik denk dat ik wat last had van de warmte. Dit was echt het laatste wat nog restte. Ge ziet dus, 't heeft gesmaakt.
Wat heb je nodig voor 2?
De helft van de basis van gisteren
160 g linzen
1 tl mexicaanse kruiden
olijfolie
zout
Doe wat olijfolie in een kookpan en warm er de paprika-tomaatmengsel in op. Doe er de mexicaanse kruidenmengeling bij en de linzen. Giet er 3x dezelfde hoeveelheid water bij. Laat 20-25 minuutjes sudderen tot de linzen gaar zijn. En da's dus echt alles.
Je kan de linzen pimpen met wat cheddar, ijsbergsla, zure room, guacamole, rijst, rode ui, tomaatjes, Mexicaanse tortilla's (pannekoekjes - niet de Spaanse omelet)...
Ik was bovenstaande foto vergeten omdat ik zin had om die wondermooie bieslookbloemen te fotograferen.
Mag ook wel eens hé. Het moet niet altijd eten zijn. :)
Ann
Oh kijk ik heb ook een vegetarisch mexicaans gerecht op mijn blog vandaag. Mijn is zonder twijfel lekkerder ;-)
BeantwoordenVerwijderen't Ziet er in alle geval lekker voos uit. Zo van die heerlijke zondes. :-)
VerwijderenJa uwe foto's zijn wel veel beter ;-)
VerwijderenMaar het is een heerlijke zonde en ik heb nog een restje. Juij!
Ooh, die bieslook foto ! ... 't Moet niet altijd over eten gaan he ;-)
BeantwoordenVerwijderenLinzen, bonen ...is aan mij WEL besteed, hoor.
BeantwoordenVerwijderenVerwonderlijk eigenlijk, dat de Vlaming zo'n aversie heeft voor peulvruchten. (???)
Ik kan echt verlangen naar linzen of kikkererwten. Met vlees heb ik dat nooit.
BeantwoordenVerwijderenIkke ook. :)
VerwijderenIk moet linzen echt wel vaker eten. Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLinzen, bonen, kikkererwten,... allemaal zaken waar ik absoluut verslaafd aan ben! En waar je zo eenvoudig en puur mee kan koken!
BeantwoordenVerwijderenIk weet het niet van Mexico, maar in sommige delen van Latijns-Amerika zijn linzen heel populair. In Argentinië is 'guiso de lentejas' (stoofpotje van linzen) bijvoorbeeld de typische winterkost. Daar ben ik dol geworden op linzen. Terwijl het Midden-Oosten dan weer geweldig is om zot te worden op alles met kikkererwten. Dat missen we toch wel in de typische Belgische keuken.
Keep up the good work!
Elke