dinsdag 1 mei 2012

Vegetarisch aperitiefhapje

't is niet altijd even makkelijk om hapjes aan je vegetarische gasten voor te schotelen. Hiermee ga je zeker scoren, zonder fout, en niet alleen bij de vegetariërs. Ja, zelfs met de toch wel zeer geitenwollensokkerige quinoa. Je kan ook helemaal niemand uitnodigen en er zomaar grotere burgers mee maken. Sociaal zijn, 't mag geen plicht worden hé.

Het "deeg" is wel nog redelijk brokkelig als je de bolletjes vormt, dus knoeien is gegarandeerd.

quinoa hapjes



Wat heb je nodig?

2 koppen gekookte quinoa
50 g grof geraspte parmezaan
3 el fijngehakte peterselie
1 klein sjalotje (fijngehakt)
3 el bloem (afgestreken)
1 groot ei
peper van de molen

3-4 el olijfolie om ze in te bakken.


Meng alle ingrediënten grondig en laat een 10-tal minuutjes staan. Maak er bolletjes van (zoals pingpongballetjes). Doe de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak ze met een aantal tegelijk. Druk tijdens het bakken de bolletjes plat. Bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.


Voor het dipsausje


3-4 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 citroen (zeste + sap)
1 mespuntje chili of cayennepeper
2 volle eetlepels mayonaise


Doe de look samen met de olie in een pannetje en bak de teentjes heel zachtjes tot ze gaar zijn (zo'n 10 minuutjes). Haal de teentjes uit het pannetje en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een hoge pot of blender en mix.


Smakelijk!


10 opmerkingen:

  1. Yep, dat ga ik hier ook eens komen pikken binnenkort!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zien er prachtig en lekker uit! Lijkt me heel geschikt voor mij om weer eens quinoa te proberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou dat ook met couscous lukken? Zoek een manier ommijn kids dat te leren eten, ze houden niet zo van de structuur en misschien zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoh, ik denk het wel. Zeker als je grove couscous gebruikt.

      Verwijderen
  4. Wat een leuke blog en dit ziet er zo fantastisch uit! Jippie, ik ga dat snel eens maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En wat een succes bij de kids! Ik maakte het van speltcouscous en serveerde het bij lamsvlees, een toppertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eens de balletjes gerold zijn zet ze dan even nog een uurtje in de ijskast, dan vallen ze minder gemakkelijk uit elkaar bij het bakken!

    BeantwoordenVerwijderen