dinsdag 15 mei 2012

Dag 9: The queen of puds

... noemt Jamie Oliver dit dessert. En toegegeven, het is echt wel heel lekker. Ik heb er wel iets minder suiker ingedaan omdat het anders wel wreed zoet zou zijn. Veel werk is er eigenlijk niet aan, maar het moet wel een uurtje in de oven. Dus hou er rekening mee. Dit dessert is heerlijk als het nog lauwwarm is.


queen of puds
Wat draaien we erin?


4 eieren
5 dl melk
115 g chapelure, paneermeel of broodkruim
175 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 el confituur (jam), ik heb aardbei genomen
snufje zout


Verwarm de oven voor op 150°.

Splits 3 eieren. Doe drie eierdooiers en 1 volledig ei in een kom en klop los. Voeg er de melk, de chapelure, vanillesuiker en 75 g suiker bij. Roer goed.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de jam. Giet hierover het ei-melkmengsel en blijf zo'n 1 1/2 cm van de bovenste rand.
Zet 45 minuutjes in de oven of tot de pudding stijf is.

Doe het resterende eiwit in een kop, doe er het snufje zout bij en klop met een elektrische mixer tot het eiwit pieken begin te vormen. Voeg er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij. Klop tot het eiwit mooi begint te glanzen en goed stijf is.

Haal de pudding uit de oven (laat de oven nog aan) en verdeel hierover het eiwit. Zet terug in de oven voor zo'n 15 minuutjes tot het eiwit mooi begint te kleuren.


Smakelijk!


Ann


Owja, je kan nog altijd meedoen op facebook met de dolle 40 dagen zonder geld. Tips of suggesties, of zelf een blogpost geschreven over deze 40 dagen, laat het mij weten.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dat je deze blog zou moeten kunnen ruiken, voelen en proeven ;-)

    Het ziet er gemakkelijk én lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er gewoonweg heerlijk uit! Manmanman...

    BeantwoordenVerwijderen