dinsdag 29 mei 2012

Dag 17 (eindelijk) Veggiestaanse boontjes

Yep yep, ik ben een tijdje weggeweest. Bibi vond het nodig om eens goed ziek te worden tijdens het eerste echte mooie weekend. Pffft. Fin, ik ben weer volledig hersteld én ik heb een absoluut hemels gerechtje om mee te beginnen. Het komt uit het kookboek Veggiestan van Sally Butcher (bespreking van het kookboek volgt nog). En het mag worden gezegd, het viel ons enorm in de smaak. Zeker tijdens dit bbq weer. Want ja, sla is ook maar sla hé, en iets pittigs maakt het toch net specialer, vind ik.


boontjesWat heb je nodig?


350 g boontjes (snijboontjes mogen ook)
1 rode ui
3 teentjes look
8 kerstomaatjes
2 tl harissa (is in een tube en ligt in de buurt van de kruiden - meestal)
1 tl rozenwater (optioneel)
1 klontje boter
1 limoen (sap + zeste)
4-5 el olijfolie
peper en zout


Kook de boontjes in gezouten water gedurende 5 minuutjes. Giet af en spoel ze af onder stromend koud water.

Snij de rode ui in reepjes en plet de look. Doe een blokje boter in de pan waar je de boontjes in gekookt hebt, en fruit er op een zacht vuurtje de ajuin en de look in. Doe er na vijf minuutjes de tomaatjes bij en laat 5 minuutjes meesudderen. Doe er vervolgens de boontjes bij en laat nog een minuutje of twee op het vuur staan.

Doe de harissa, rozenwater, het sap en zeste van een limoen en de olijfolie in een kommetje en roer goed. Haal de boontjes van het vuur en meng met de harissa mengeling. Laat afkoelen.


Deze boontjes zijn op hun best op kamertemperatuur, je hoeft ze echt niet in de koelkast te zetten.


Smakelijk!


Ann


1 opmerking: