donderdag 3 mei 2012

Het "oh dit gaat echt niet gepind worden" broodje

Hihi. Al jaaaaaren staat er helemaal links achteraan het schap een blikje Target Corned Beef stof te garen. Ik denk zelfs dat ik het gekocht heb toen we nog in ons vorige woning woonden, en da's alweer 5 jaar terug. Vraag me niet waarom ik het toen gekocht had, waarschijnlijk voor het blikje. Want toegegeven, 't heeft een leuke vorm. En een interessante geschiedenis ook, zoals je hier kunt lezen.


voos broodje


Maar ja, wat moet je ermee? Je kan het toch zomaar niet laten vervallen? En zo puur eten, hmmm... nee liever niet. Dan maar met de rest van wat ik in huis had een broodje maken. Wie weet, misschien valt het wel mee. Maar veel hoop had ik er toch niet op.

Toen het eenmaal klaar was, proefde ik er schoorvoetend van, maar boy, wat een verrassing. Dit is dus echt wel lekker. Ik moest me zelfs inhouden om niet alles meteen op te eten zonder een foto van te nemen. Je ziet het trouwens aan de foto, hij is echt in zeven haasten genomen. Maar kom, we beginnen eraan. Of toch de durvers en de avonturiers.


ingrediënten


Wat heb je nodig?

4 sneden pumpernickel* of ander zeer donker roggebrood
4-6 plakken cheddar
1 (180 g) klein blikje Target corned beef (of ander merk)
1 grote ui
1 blikje Guinness bier
2 tl graantjes mosterd
1 klontje boter
smeerboter


Pel de ajuin en snij in reepjes. Smelt de boter in een pannetje en fruit er de ajuin in. Van zodra de ui begint te bruinen mag je er 1/3de van het bier bijgieten. Laat traagjes inkoken tot een siroop. Giet er opnieuw 1/3de van het bier bij en laat opnieuw inkoken en doe dit verder tot het blikje volledig leeg is. De ajuin is klaar als hij mooi zacht en het bier volledig is ingedikt tot een siroop.

Leg 2 plakken cheddar op een snee brood. Haal de corned beef uit het blik en snij in plakken. Leg een aantal plakken op de cheddar en besmeer de corned beef met wat graantjesmosterd. Doe hierop wat van de ajuin en leg er een snede brood op. Besmeer de buitenkant van het broodje met boter.

Bak in een croque monsieur (toasti voor de Nederlanders) ijzer of in een koekepan tot het brood krokant is en de kaas volledig gesmolten.

Echt lekker jong!


* Het pumpernickel brood verkruimelt nogal sterk, dus gewoon donker roggebrood is meer aan te raden voor dit gerecht.

12 opmerkingen:

  1. Oeps corned beef en Guinness op mijn nuchtere maag, inderdaad iets voor durvers en misschien wel dé ontdekking :0)
    Ik heb een scout in huis en dit lijkt echt op en top ne kampmenu, ga ik doorgeven aan de fouriers. En ik vrees dat ik voor het blik ga (niet zo een durver, maar ik ben wel te overhalen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk receptje! Ik zou er niet eerder op gekomen zijn. Corned beef heb ik nog nooit in m'n handen gehad.
    Donker roggevolkorenbrood is zo zalig hé! Zeker die van Krönenbrot (vermoed dat het deze is op de foto?).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heftig recept, maar het klinkt wel als een goede combinatie!
    Ik krijg helemaal zin in uitjes in bier-stroop, mijn hoofd slaat op hol om nog wat combinaties te bedenken...
    Ik spaar geen recepten, maar vind je foto dus wel heel pin-waardig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. schoorvoetend geef ik toe dat dat blikje corned beef ook al van 2008 in mijn kast staat heeeeeeeeeeeelemaal vanachter. Ooit at ik eens een mash van patatjes met cornedbeef in een vroeger leven, en ik ging dat ook ooit eens maken. Maar jou receptje opent nieuwe perspectieven voor dat schoon potje :-)
    Merci voor het delen van je experimenten. Love it !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. LOL voor de titel.
    En het moeten niet altijd megalekkeruitziende dingen zijn, zei de vrouw op dieet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij heb ik echt nog nooit in mijn leven corned beef gegeten ... toch maar gewoon bij het blikje blijven ???

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hihi, voos hé. :-)))) Als je dat blikje opent, dan ruikt dat echt naar kattevoer, maar in dat broodje past het echt perfect. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook kattenvoer... voor de durvers :)
      Knap bedacht!

      Verwijderen
  8. Neejt. Ik blijf dus inderdaad met mijn fikken van mijn Pin-knop af. Eikes, cornetbief :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil het gerust pinnen, met de term: ieuw bij ;-) alleen de geur van zo een blik... Brr...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vond hem pin waardig en heb dat dus ook gedaan, thanx voor dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heb een receptje met cornedbeef van mijn schoonmoeder. 't ziet er niet uit als het klaar is, maar mijn ventjes zijn er dol op!

    BeantwoordenVerwijderen