donderdag 14 april 2011

Eitjes in een paasmandje

Ha! 't Is binnenkort Pasen en dan moeten we eens iets speciaals doen hé. Ik had gedacht aan een paasmandje, da's lekker, niet moeilijk en iedereen lust dat wel. Goed gezien hé.


paasmandje


Wat heb je ervoor nodig?

4 eitjes
8 sneden bruin brood
4 sneden hesp
50 g gemalen gruyère of emmental
peper en zout


1. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes in twee.
2. Neem 4 pyrex ovenkommetjes en bekleed met het brood.
3. Snij het vet van de hesp en snij de sneetjes in 4, leg de hesp op het brood in de kommetjes.
4. Breek de eitjes in de kommetjes.
5. Kruid met peper en zout en bestrooi met de kaas
6. Zet de kommetjes gedurende 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 220°


paasmandje


Ze zijn het lekkerst met wat soldaatjes van geroosterd brood bij. Echt njammie!




Niet vergeten! Give Away!

boek3

Gratis veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.

8 opmerkingen:

  1. hier gaan we op zondag wat vroeger moeten voor opstaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superlekker en leuk receptje. Ik denk dat de kinderen het erg leuk vinden om dit met pasen voor ons te gaan maken!
    fijne dag!
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja echt iets om samen met de kinderen te maken, ziet er superlekker uit , en wij zijn toch altijd vroeg wakker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och zo leuk! Ga ik zeker eens maken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Da's iets om een puberdochter met examens toch goed te laten ontbijten :-)

    Zijn de dooiers dan nog een beetje lopend en het wit volledig wit?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij mij was het perfect. Gewoon effe op het midden duwen, dan weet je het meteen. Hard is te ver, lichte veerkracht: perfect.

    BeantwoordenVerwijderen