donderdag 7 april 2011

Mijn persoonlijke en vooral onvergetelijke Roefeldag.

Voor de mensen die de term "Roefeldag" niet kennen: da's een soort van openbedrijvendag voor kinderen. Awel, ik had er eentje voor mij alleen. Ik had namelijk een mailtje gestuurd naar een professionele foodfotografe die ik echt heel goed vind. Top drie in België, vind ik. Minstens.

Ik had haar gevraagd of ik een dagje zo'n shoot mocht bijwonen om mijn techniek wat bij te schaven, want JA er is nog véél werk aan. Alles kan beter. Maar dat geeft niet. Zo moet het ook, en dat maakt het ook voor mij spannend. Enfin, ze had me een enthousiaste mail terug gestuurd met de melding dat ik mocht komen. Ik zo blij als een klein kind natuurlijk. Ah ja.

Dit waren een paar van de modellen die geshoot moesten worden.

IMG_3721


Filip, de kok ter plaatse, kookte niet alleen maar zorgde ook voor de dessering van de borden, en dat deed hij echt met veel aandacht.

duo

Fotografe Roos zorgde voor de setting van foto én de shoot natuurlijk. Vooral de belichting is belangrijk bij foodfotografie. Het moet er bovenal lekker uitzien. En daarbij is een goede belichting van groot belang. De laatste jaren wordt er vooral met daglicht gewerkt, en da's een trend die ik alleen maar kan toejuichen. Ik werk eigenlijk op dezelfde manier, maar zij doet alles beter. LOL

duo3

Ook de rekwisieten zijn van groot belang. Je moet vooral veel borden, kommetjes, schaaltjes, dienbladen, bestek, glazen en nog veel meer hebben.

duo2

Hier zie je Roos in actie, en net nadat ik vertrok. LOL

duo5

't Is maar om te zeggen dat ik een héél fijne dag heb gehad. Leerrijk vooral. En ik heb twee toffe - gepassioneerde - mensen ontmoet. Neig jong!

13 opmerkingen:

  1. geweldig!
    Binnenkort tijd voor een eigen kook-foto-boek dan?
    Ik bestel er alvast eentje :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn voor jou! Binnenkort krijgen we dus nog veel mooiere foto's van je? Ik kijk ernaar uit!
    Die roefeldag ken ik ook, dat is toch echt een tof initiatief hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk voor jou!
    Op dat el-zsasa-photocopy kookboek zit ik ook al even te wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en nog mogen proeven ook ?
    de truuk met die scheerspiegels ga ik ook eens proberen :-) (alle op mijn sieraden dan hé)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk! En nadien alles mogen opeten?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik mocht proeven ja, en 't was heel lekker. Die Filip kan een serieus stukje koken. Ni moeilijk als je bij Alain Ducasse, El Bulli, en nog veel meer gewerkt hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat moet een keileuke dag zijn geweest voor je!!
    En ik vind dat je al zo'n mooie foto's maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. i am a new follower. found your blog from flickr food blog...
    wow! everything looks great and yummy!
    i can't wait to read more of your post.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijkt mij een leuke ervaring. Geeft een boost om verder te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die Filip kookt inderdaad ongelooflijk lekker. Hij kookt ook altijd voor Ambiance. Ik heb ooit eens 3 kooklessen gevolgd bij hem en Dirk De Prins. Hij bracht een moderne versie van lam, asperges,... en Dirk bracht de klassieke versie. Heel leerrijk! En bovendien een sympathieke gast zonder kapsones.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. het was trouwens voor Ambiance dat de shooting was. Ik geloof voor de maand Juni. :)

    BeantwoordenVerwijderen