zaterdag 16 april 2011

Rabarber Bellini

't Is bijna zomer en voor velen is het vakantie. Tijd dus om daar eentje op te drinken. Een rabarber bellini bijvoorbeeld. Moeilijk is dat niet én je raakt op een leuke manier van je rabarber af.


Rhubarb Bellini


Wat vliegt daar in?

500 g rabarber
3 fikse eetlepels suiker
1 fles prosecco/cava/schuimwijn

Maak de rabarber schoon en snij hem in stukken. Doe ze in een steelpan samen met de suiker en 1 cl water. Laat stoven tot de stukjes helemaal moes zijn. Giet de rabarber in een zeef en vang het sap op. Druk met de bolle kant van een lepel op de rabarber zodat het wat sneller gaat. Of laat de rabarber een uurtje in de zeef staan tot al het sap is doorgelekt.

Laat het sap helemaal afkoelen en zet ondertussen de bubbels echt koud.

Lepel 2 koffielepels in elk glas en giet voorzichtig de bubbels erbij. That's it!


Santé!

6 opmerkingen:

  1. als er cava aan te pas komt, dan ben ik van de partij!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt zalig! Ik haf al gemerkt dat rabarber en cava een geweldige combinatie is. Beter nog dan cava: clairette, een nogal zoete schuimwijn uit Die in Frankrijk. Dat bij rabarbertaart, hemels!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat klinkt helemaal niet verkeerd. ik kijk elke keer weer uit naar de nieuwe dingen die je op je blog zet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind het bijna jammer dat ik geen alcohol drink... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eens proberen met spa bruis. ;-) Binnenkort ga ik vlierbloesemsiroop maken, perfect bij spuitwater.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. klinkt goed, en de overschot is dan rabarbermoes en kan je nog perfect gebruiken! Deze wordt een van mijn favorieten, daar ben ik zeker van! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen