Ik had ergens iets gelezen over een Siciliaanse pasta met bloemkool, maar ik kon het originele recept niet meer terugvinden. Daarom heb ik - op gevaar voor eigen lijf en leden - een beroep gedaan op mijn geheugen. Ahum. Maar kom 't resultaat mocht er wezen. Ik moest er zelfs opzij houden om mee te doen naar 't werk morgen. Dat gebeurt ook niet regelmatig.
Wat zwieren we erin?
1 bloemkool
4 sneden oud brood
1 klein blikje ansjovis in olijfolie, uitgelekt
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
1/2 chilipeper of mespuntje chilipoeder
2 el tomatenpuree = klein blikje
1 blik tomaten in blokjes
3 el verse peterselie fijngehakt
500 g korte pasta
1 snufje saffraan (optioneel)
peper en zout
olijfolie
Parmezaan voor erbij.
Snij de korst van het brood en daarna in blokjes. Doe flink wat olijfolie in een grote braadpan en bak het brood tot je mooie goudgele croutons hebt. Haal ze uit de pan en zet weg.
Snij de bloemkool in roosjes en hak ze nog wat meer fijn. Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde braadpan en bak er nu de bloemkool in gedurende 5 minuutjes.
Hak de ansjovis fijn en doe samen met de look en de chili bij de bloemkool. Laat enkele minuutjes bakken. Los de tomatenpuree op in 20 cl water en giet bij de bloemkool. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuutjes sudderen.
Laat ondertussen de saffraan weken in 10 cl heet water.
Doe nu de tomatenblokjes en de saffraan met het water bij de bloemkool. Laat sudderen tot de bloemkool volledig gaar is.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en doe bij de bloemkool. Zorg dat alles goed gemengd wordt. Roer er nog de peterselie onder, kruid met peper en zout en dien op met de croutons en wat parmezaan.
Smakelijk!
Het Siciliaanse recept is inderdaad anders, maar dit klinkt ook lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk maak het nooit zelf, maar mijn mijn en schoonmoeder wel. Meestal met een mix van bloemkool en broccoli en gebakken chapelure. Lekker!
Mij lijkt het heel lekker.Hopelijk herinerde je hoeveel saffromn je moet gebruiken(dat spul is zo duuuur):)
BeantwoordenVerwijdereninderdaad gewaagd..., maar klinkt en ziet er heel lekker uit! het proberen waard!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er alleszins lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenVreemd is leuk :)!
Ik zou het ook wel willen meenemen naar't werk!
BeantwoordenVerwijderenHallo Ann,
BeantwoordenVerwijderenMijn kinderen houden enorm van bloemkool en pasta gaat er ook wel in. Alleen is mijn jongste helaas allergisch voor tomaat en melk. Heb je een alternatief voor de tomaat? Bedankt alvast!
Probeer anders dit eens: http://www.smoothrecipes.com/Siciliaanse-Pasta-Met-Bloemkool-En-Krenten.html
BeantwoordenVerwijderenWanneer krijgen we meer info over uw workshops?
BeantwoordenVerwijderenIk ben nog volop aan het zoek naar geschikte locaties, want vooral de ruimte voor de foodfotografie workshops moet nogal aan veel voldoen. Grote ruimte, natuurlijk licht (liefst naar het noorden gericht en zeker geen direct zonlicht), goed uitgeruste keuken, plaats voor de set-ups... niet zo eenvoudig. En zeker niet als ik de kostprijs van de workshop zo laag mogelijk wil houden. Want ja, het mag ook niet te duur worden voor de deelnemers gewoon omdat de ruimte teveel kost. Ik zoek dus naarstig verder. ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk kan je één ding al meegeven. De dingen die ik wil klaarmaken én shooten. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen met elk hun specifieke aanpak:
BeantwoordenVerwijderen- soep
- een salade (zeer onderschat)
- "bruin eten" zoals een Indische curry
- en een taart en of dessert waar je meer tijd hebt om een stilleven te creëren.
topics die ik zeker ga behandelen: hoe moet je de juiste ondergrond + bord kiezen om food er op z'n best te laten uitzien. Hoe je licht kunt controleren. Hoe vertel je een verhaal. Wat is het verschil tussen een portret van eten en een foto met eten in. ;-) En heel kort (welke lenzen), want zoveel zijn er niet. ;-)
En misschien als we tijd hebben, hoe fotografeer je een feest.
Maar eerst die locatie vinden dus.
De siciliaanse pasta is uitgeprobeerd en goed bevonden, bedankt voor de tip!
BeantwoordenVerwijderen