Zo op een ander gaan werken, daar krijg je honger van. En ik had allang zin in gevulde pannenkoekjes, en van 't een kwam 't ander. Ik heb twee soorten gemaakt: met ricotta en spinazie, de tweede soort met prei en spekjes in kaassaus. Voor de pannenkoeken heb ik gebruik gemaakt van een gewoon beslag, zonder de suiker dan. Kom, we beginnen eraan!
Voor de pannenkoeken:
1/2 liter melk
4 eieren
250 g bloem
Snuf zout
Klop de eieren los in de melk, doe er de bloem bij en het zout en roer goed tot je een klonterloos beslag hebt.
Bak de pannenkoeken in een anti-kleefpan en hou ze warm.
Voor de vulling met prei:
1/2 kg prei (in schijfjes gesneden)
300 ml melk
50 g bloem
200 g spekblokjes (natuur)
100 g gemalen kaas
Peper, zout en muskaatnoot
1 kl boter
Kook de prei enkele minuutjes in gezouten water. Giet af en zorg dat het je het kookvocht opvangt. Doe de melk in dezelfde kookpot samen met 200 ml van het kookvocht van de prei. Zet terug op het vuur, roer er de bloem onder en breng naar het kookpunt. Als de saus voldoende dik is, mag je er de kaas en de uitgelekte prei onder roeren. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter, en bak er de spekblokjes in. Als ze gaar zijn, giet je het vet af en roer je de spekblokjes onder de prei kaassaus.
Neem een pannenkoek, besmeer met de prei-spek-kaasvulling en rol de pannenkoekjes op.
Voor de ricotta en bladspinazievulling:
400 g ontdooide spinazie
3-4 el ricotta
peper, zout, muskaatnoot
2-3 el geroosterde pijnboompitjes
Warm de spinazie op en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de pijnboompitjes onder.
Neem een pannenkoek, besmeer met de spinazie en lepel er wat ricotta op.
Serveer de pannenkoeken met een slaatje en smullen maar!
Zo eenvoudig snel en heel lekker.Dat moeten we hebben:)
BeantwoordenVerwijderenMmm hartige pannekoeken zijn heerlijk! En toch denk ik er nooit aan om het te maken... Je brengt me op ideeën!
BeantwoordenVerwijderenOh lijkt me lekker! Weer eens wat anders:)
BeantwoordenVerwijderen