vrijdag 14 oktober 2011

Plakkiek!

Er is een nieuwe Delicious uit en dat is voor mij altijd een goed excuus om iets nieuws te proberen. Ik heb gekozen voor de Sticky Chicken van Bill Granger. Dit recept is voor een hele kip en niet voor kippenborsten of zo. Dat zou veel te droog worden. 't Werd thuis bijzonder gesmaakt én alles was zo goed als op. Zo heb ik het graag!


sticky chicken 2



Wat heb je allemaal nodig?

1 kip van 1 1/2 kilo
100 ml oestersaus
4 el sojasaus
3 el bruine suiker
2 lente-uitjes fijngehakt
4 teentjes look fijngehakt
1 kleine rode ui zeer fijngehakt


sticky chicken

Mix de oestersaus, sojasaus, suiker, uitjes, look en ui in een blender. Dep de kip droog en doorprik met een vork. Wrijf de buitenkant en de buikholte van de kip in met 1/3de van de saus. Leg de kip in een braadslede en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Bestrijk na 20 minuten de buitenkant van de kip opnieuw met de saus en zet terug in de oven voor 20 minuten. Bestrijk de kip na die 20 minuten nogmaals en zet een laatste keer in de oven voor 15 à 20 minuten tot de kip gaar is. De kip is gaar als er helder vocht uitloopt wanneer je er met een mes inprikt.

Mocht de kip te snel zwart worden, mag je ze altijd afdekken met wat aluminiumfolie.

Superlekker met wat noedels en chilisaus.

2 opmerkingen: