Pittig en potig, zo kan je ze het best omschrijven. 't Zijn eigenlijk 2 recepten in één, maar 't is zooooooo lekker. De steak is gebaseerd op een recept in den Delicious waar ook Op den buiten heeft over geschreven. Ik heb er een slaatje van gemaakt.
Wat gaat daar allemaal in?
200 g rumsteak per persoon (hoe dikker hoe liever)
2 el olijfolie
2 teentjes look, fijngehakt
1/2 tl chilivlokken
1 tl venkelzaadjes
200 ml rundsfond (ik heb een bouillonketeltje in een 1/2 l heet water opgelost)
200 ml rode wijn,
2 el balsamico azijn
50 g tomatenpuree
1/2 rijpe peer per persoon
1 zakje ruccola
verse gepelde walnoten
Doe de olie in een aanbakpan (héél belangrijk, dus géén tefalpan). Schroei de biefstuk 2 minuutjes aan elke kant dicht. Haal uit de pan en laat 5 minuutjes onder alufolie rusten.
Doe de look, chili, venkel, fond, wijn en azijn in de pan. Roer goed. Bind de saus met de tomatenpuree. Laat 2 minuutjes koken en haal van het vuur.
Verdeel de ruccola over de borden. Snij de rijpe peren in plakjes en verdeel over de borden. Pel de walnoten en bestrooi er de borden mee.
Haal de folie van het vlees en leg het in de saus en keer het enkele keren om. Zorg dat het vlees aan elke kant goed bedekt is met de saus. Snij het vlees in dunne plakjes en verdeel over de borden.
Lepel nog wat saus over het vlees en smullen maar.
Ow yes baby!
Mmm, ge moet gene vent zijn om dat graag te eten :)!
BeantwoordenVerwijderenStoere chick! ;-)
BeantwoordenVerwijderenNiet stoer maar dit lust ik wel:)
BeantwoordenVerwijderendat ziet er zeeeeer lekker uit !
BeantwoordenVerwijderen