woensdag 16 mei 2012

Dag 10: Pasta Soleil

Oh oh. Dit is lekker. Oh oh. En zo snel klaar. Oh oh. En met zo weinig ingrediënten. Oh oh. En dus lekker goedkoop. Maar... oh oh... zo verslavend.

Meer intro heb ik niet nodig voor deze nieuwe topper.


pasta soleil


Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 g pasta
100 g chorizo (ik heb de pikante genomen)
150 g kerstomaatjes
2 el platte peterselie of basilicum fijngehakt
50 g gemalen pecorino (of parmezaan)
1 bolletje mozzarella
olijfolie
peper en zout


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Ontdoe de chorizo van het vel en snij in plakjes van 3 mm dikte. Neem een ruime braadpan, doe hierin wat olijfolie. Bak er de chorizo in. Na vijf minuutjes mogen de tomaatjes erbij en laat ze op een zacht vuurtje meegaren.

Giet de pasta af en doe bij de chorizo, meng goed. Verdeel over de borden, strooi er wat van de peterselie over en pecorino. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pasta. Beetje zout en peper van de molen en 't is klaar.


Oh oh.


Ann

13 opmerkingen:

  1. Mmm, deze ga ik wel eens proberen.. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh oh. En die geweldige foto daarbij!
    Ik denk dat we dit gerechtje ook eens gaan proberen. Chorizo is een van de favorieten van mijn man en ik hou van kerstomaatjes met mozzarella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmmm ... direkt inspiratie voor vandaag si !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze ga ik zéker eens proberen!! Eerst even opslaan op pinterest, is dat oké?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. blijkbaar ook in de categorie, snel, eenvoudig en superlekker!
    Zo hebben we dat toch graag...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm, dit ziet er ook al weer zo lekker uit! Nog een receptje om uit te proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zalige foto. Meteen de ingrediënten eens op het boodschappenlijstje zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ok, die komt zeker en vast op het probeerlijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteren geprobeerd en ja hoor, super lekker, dit gerechtje zal hier ongetwijfeld nog dikwijls op tafel komen

    BeantwoordenVerwijderen