woensdag 23 mei 2012

Dag 14: overheerlijke toast... met bonen.

Echt gene zever. Dit is een lekker én goedkoop gerecht. Er is wel een beetje werk aan, maar de smaak maakt het meer dan goed. Ik beloof het. En 't is veggie en da's altijd positief, nietwaar?
Kom, ik ga niet teveel leuteren en eraan beginnen. Voor ik het vergeet, je hebt maar de helft van de basis nodig en daar ga ik morgen iets mee doen. Ook vegetarisch.


veggie toast


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 rode paprika
3 ajuinen
3 teentjes look
1 el tomatenpuree


enkele dikke sneden (oud) brood
1 teentje look
1 blik witte bonen (400 g)
20 cl groentenbouillon
10 kerstomaatjes
50 g pecorino of parmesan
olijfolie
peper, zout en eventueel wat chilipoeder
verse oregano of peterselie



Eerst beginnen we met de basis: hak de rode paprika en ajuin super super fijn. Rasp de 3 teentjes look. Neem een grote braadpan en doe er wat olijfolie in. Doe er de paprika, geraspte look en ajuin bij en laat gedurende 15-20 minuutjes zachtjes stoven. Doe er de lepel tomatenpuree bij en laat gedurende 3 minuutjes meebakken. Haal van het vuur en doe de helft daarvan in een potje om morgen te gebruiken. Je kan het ook invriezen en gebruiken als basis voor soep of saus.

Doe de helft van de basis in een steelpannetje. Spoel de bonen onder stromend water en doe bij de basis. Zet op het vuur. Giet er de bouillon bij en laat 5 minuutjes pruttelen. Snij de kerstomaatjes in twee en roer onder de bonen. Laat nog 2 minuutjes meesudderen en kruid met peper, zout en eventueel wat chili. Haal van het vuur.

Snij het resterend teentje look in twee en wrijf hiermee de sneden brood in. Besprenkel de sneden met wat olijfolie en verdeel er de parmesan over. Zet onder de grill tot de kaas begint te bruinen.
Haal de sneden uit de oven, verdeel over de borden en schep er de bonen op. Werk af met de oregano of peterselie en 't is klaar.


Echt lekker!



Smakelijk.


Ann

5 opmerkingen:

  1. Haaa, merci! Ik eet zelden bonen (foei foei, dat voor een vegetariër! ;-) ) maar wil dat eigenlijk wel eens meer eten. Binnenkort dus maar eens boontjes te week zetten. Ah ja, want al gereed gekookte bonen, da's niet geitenwollensokkerig genoeg he. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh de man in huis zou dat hier heerlijk vinden. En kijk het is bijna vaderdag....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ... omdat ik weet dat je naar perfectie streeft, Ann... een nederige opmerking: het is oregano en niet origano...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En het ergste is, ik weet dat. :-) Da's een steeds terugkerend foutje bij mij. :)

      Verwijderen