dinsdag 13 september 2011

Een kokos-tapioca dessert met... eh... potentieel.

Ik zit hier al maanden mee in mijn hoofd, maar 't was er dus niet van gekomen. Ik had hier al - zonder overdrijven - 2 jaar een doosje tapioca in de kast staan, maar had er nog nooit iets mee gedaan. Geen nood, 't was bijlange nog niet vervallen.

Bon, tapioca dus. Dat zijn zo van die kleine witte bolletjes (gewonnen uit de maniokplant), een beetje zoals die vervelende isomoballetjes die gebruikt worden om knuffelbeertjes mee te vullen. En waar je jaren voor nodig hebt om die weg te stofzuigen. Zoiets dus. Enfin, ik wou dat absoluut combineren met kokosmelk. En dat is, geloof me vrij, absoluut een goed idee.


coconut tapioca with kiwiberries


Een minder goed idee waren die kiwibessen die wederhelft mee had om eens uit te testen. Pfffft... wa's me dat zeg. Ik vind dat eigenlijk niet lekker en dus redelijk overroepen. Maar ze staan op de foto... als versiering.

Wat past er wel bij? Schijfjes banaan, stukjes mango, stukjes verse ananas... héérlijk! Maar géén kiwibes, alles behalve dat. Moet er fruit bij? Ik vind van wel ja. Ik hou nogal van een beetje zoetzuur. Anders is het maar eentonig.


Wat moet er in (6 porties)?

85 g tapioca
100 g suiker
400 ml extra creamy kokosmelk (voor desserten)
500 ml melk
1 snufje zout


Doe de tapioca in een kom en giet er een glas water bij. Laat 20 minuutjes staan. De tapioca zal verdubbelen in volume. Giet het water af.

Zet een kookpot op het vuur en doe er alle ingrediënten in (ook de geweekte tapioca). Laat al roerend opkoken, en laat dan 10 à 15 minuutjes verder pruttelen. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden.

Als de pap zo dik is als pudding, is hij klaar. Verdeel over de schaaltjes. Laat een beetje afkoelen, doe er het fruit op en serveer lauwwarm.


coconut tapioca with kiwiberries 3


Echt heel lekker na een Thaïs of Indisch etentje. En wat staat er morgen op het menu? Geen flauw idee! Spannend hé. :-)

5 opmerkingen:

 1. Wist niet dat je tapioca zolang kan bewaren.Nou ja hoofdzaak is je hebt er iets lekkers mee gedaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die kiwibes duikt aan alle kanten op ... een hype ... maar ook niet mijn ding. De foto's zijn weer top !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lekker, die ga ik maken met kokos- en soyamelk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon fotokes. De tapioca-kokos combinatie kende ik al. Sint-Truiden is precies toch nogal vooruitstrevend LOL

  BeantwoordenVerwijderen