maandag 5 september 2011

Pasta met courgette, feta en munt.

En ik ben nog de pijnboompitjes vergeten in de titel. Want meer zit daar dus echt niet in. En dat past perfect! Echt dik word je er ook niet van, gelukkig. Allez, als je het bij één portie houdt hé. Volgens mij gaat het ook perfect met geitenkaas, mocht je niet van feta houden.


courgette, feta mint pasta


Wat moet daar allemaal in?

Zie titel. :-)


1 courgette (gewoon formaat)
3 el pijnboompitjes
15 blaadjes munt
150 g feta
zout en peper van de molen
olijfolie
pasta


Was en snij de courgette in twee (in de lengte). Neem een dunschiller en snij de courgette in fijne reepjes.

Zet de pastapot op het vuur met gezouten water. Blancheer hierin de courgetteplakjes gedurende 1 à 2 minuutjes. Schep de courgette uit het kookvocht, doe in een vergiet en spoel met ijskoud water.
Doe de pasta in het courgettekookvocht en kook zoals de aanwijzingen op het pak.

Zet ondertussen een droge steelpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen ook al de feta.

Giet de pasta af, spoel eventjes onder water, en giet terug in de pot. Doe er alle andere ingrediënten bij en een beetje olijfolie. Meng alles goed en kruid met peper van de molen.


Dat smaakt echt af!


4 opmerkingen:

 1. Een italiaanse dame in Velington .zeer bekend om haar bistro daar,heeft mij een keer gezegd dat beste pasta gerecht spagheti met boter en verse peterselie is.
  Ik dacht eerst ,ze neemt me in de maling maar toen ik het probeerde het einde..ze had gelijk!Ja ik heb geen pijnnoten vergeten maar parmesan:)
  Soms is weinig echt veel:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze combinatie moet el erg lekker zijn.
  Vooral die munt erin, daar ben ik gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb het receptje even uitgeprobeerd. Erg geslaagde combinatie. Heb wel de courgette vervangen door aubergine, omdat die dringend op moesten...

  BeantwoordenVerwijderen