woensdag 7 september 2011

Une salade presque Liégeoise.

Een salade met aardappelen, boontjes en azijn, dat moet een salade Liégeoise zijn. Maar dat is het niet. Ze lijkt er wel op, maar ze is vooral vegetarisch en minstens even lekker. Veel tijd kruipt er gelukkig ook niet in, dus da's ook alweer mooi meegenomen. Het recept komt uit het boekje "Zomer" van GoodFood.


salade presque liégeoise



Wat moet daar allemaal in (2 pers)?


300 g jonge aardappelen (vastkokend)
2 eieren
200 g boontjes
3 el sherry azijn (Xeres)
2 el extra vierge olijfolie
1 teentje knoflook fijngehakt
2 kl kappertjes (uitgelekt)
6 radijsjes (in plakjes gesneden)
1/2 rode ui, fijngesneden
3 el fijngehakte peterselie
peper en zout


Was de aardappelen, doe ze in een ruime kookpot met licht gezouten water en zet ze op het vuur. Voeg 6 minuutjes voor ze volledig gaar zijn, de boontjes bij de aardappelen. Als alles gaar is, mag je ze afgieten en spoelen met koud water.

Kook ondertussen de eieren gedurende 7 minuutjes en laat ze nadien schrikken.

Neem een steelpannetje en doe hierin de azijn. Laat tot 1/3 inkoken en giet in een kommetje. Zet het steelpannetje opnieuw op het vuur, doe er de olijfolie in en fruit er de look in. Doe er de ingekookte azijn terug bij en de kappertjes. Eventjes roeren en haal van het vuur.

Snij de aardappelen in plakjes en doe ze samen met de boontjes, de radijzen en ui in een schaal. Pel de eieren, snij ze doormidden en leg op de salade. Roer er de peterselie door en de dressing.

Verdeel over de borden en geniet!

9 opmerkingen:

  1. Nu heb ik net ontbeten, maar dit ziet er zo heerlijk uit dat ik meteen zou willen lunchen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit Ann! Toch nog een beetje zomer op mijn bord dan... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. éééél weinig vinaigrette hé als die aardappels zo gulzig opslurpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I loooovvvveee Luikse salade! Hier thuis is iedereen zot van de dagelijkse kost-versie, ook echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb mijn 'salade Liègeoise' met de jaren ook zien evolueren.
    Nu moet ik zeggen dat die eitjes op de foto er ZO smakelijk uitzien ! Goodness, Gracious, Me. :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. daar heb ik nog noit van gehoord, een salade liégoise : wat moet daar dan normaal in ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. spek ipv eieren.

    http://madamezsazsa.blogspot.com/2010/04/salade-liegeoise.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoe het ook heet of waar het vandan kommt ik vind het ziet er eg lekker uit.Kijk naar de ei hoe perfekt het gekookt is

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heeft dit gesmaakt zeg ! Zaaaaalig gewoon ! Merci !

    BeantwoordenVerwijderen