dinsdag 4 september 2012

Ajai da's lekkere Thai!

Allez ja, de ingrediënten zijn in Tienen gekocht, ik woon in Tienen, heb het in Tienen bedacht dus 't is eigenlijk een Thai'nens gerecht. (Zo spreken ze Tienen hier trouwens uit.) Raar hé, ik weet het. Wat niet weet is of ze dit in Thailand kennen. Het kan hé, ben er nog niet geweest. Maar memorabel is het wel. Met kip, mango, limoen en nog van die heerlijke dingen. Lekkel bij lijst of noedels.


thai chicken with mango


Wat heb je nodig voor 4?

2-3 el arachide olie
600 gr kipfilet of kipgehakt
1 el geraspte gember
1/2 el geraspte look
1 citroengrasstengel
1 rode chilipeper*
4 lente-uitjes fijngehakt
50 ml limoensap
50 ml Thaise vissaus (nam pla)
1 el honing
1 mango
1 klein bosje koriander grofgehakt
10 blaadjes (Thaise) basilicum grofgehakt
enkele blaadjes ijsbergsla (optioneel)


Hak de kipfilet fijn in een keukenrobot (of met het mes). En snij met een ander mes op een apart plankje het citroengras en chili fijn.

Zet een pan op het vuur en warm er de olie in op. Roerbak er het citroengras, chili, look en gember in gedurende een klein minuutje. Doe er de kip bij en bak rul in 6-7 minuutjes. Doe er nu het limoensap en de vissaus bij alsook de honing. Laat nog 1 minuutje meebakken.

Schil en ontpit de mango en snij in kleine stukjes. Doe samen met de lente-uitjes bij de kip en laat nog 30 seconden meebakken. Haal van het vuur. Roer er koriander en basilicum onder en serveer in de blaadjes ijsbergsla.


Smakelijk!


Ann


*Ik neem altijd van die lange chilipepers. Die kleintjes zijn extreem pikant en niet zo smaakvol als die lange.

12 opmerkingen:

  1. Mmm, dit lijkt me zo iets waar je een (zij het wel iets flauwere maar toch nog dik-ok-e) vegetarische variant van kunt maken met quorn. En Ik groeide op een dorp onder Thainen, ik wist niet dat jij daar woonde, ik had, vraag me niet waarom, iets als Bertem in mijn hoofd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aalter, Gent, Haasrode, Meldert (Hoegaarden), Tainen. ;-)

      Verwijderen
  2. Had je niet betel je hele lecept zo geschleven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Had zoveel LL'n niet in mijn scrabble box. :)

      Verwijderen
  3. Looks so good, really refreshing, my daughter is going to Tienen tommorow to a friends place :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat blaadje ijsbergsla is ervoor geknipt ! Prachtige foto en dito
    smaakvol receptje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. gisteren klaargemaakt, en alles was op! zelfs de kinderen vonden het heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Was echt fier op mezelf met dit eenvoudig recept. :-)

      Verwijderen
  6. Vandaag gemaakt en het was heerlijk! We aten het met rijstnoedels, ging er perfect bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Euhm, het recept lijkt (op de mango na) wel heel erg op dit recept van Donna Hay: http://saskookt.blogspot.be/2011/06/thaise-salade-met-rundvlees-limoen-en.html (kijk naar de versie met kip onderaan).

    Misschien in het vervolg toch erbij vermelden dat je je nogal sterk gebaseerd hebt op een kookboek?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Saskia, dat doe ik altijd. Dit is puur toeval.

      Verwijderen