zondag 2 september 2012

Misschien de laatste BBQ van het seizoen

En dan heb ik nog niet eens die overheerlijke haloumi brochetjes van Ainsley gepost. Zeer eenvoudig te maken én gezond. Weeral. Wordt eentonig hé? :) Veel uitleg hebben deze brochetjes niet nodig, behalve dat het lekker is. Maar dat spreekt voor zich, anders zou ik het hier niet posten. Kom, mijn BBQ kolen zijn al gloeiend heet, loop er maar over met je blote voetjes en de teen-haloumi is gebakken.



haloumi brochetjes

Wat heb je nodig?

2-3 el olijfolie
1 tl mosterd
sap van 1/2 citroen
3 tl verse tijm

250 g haloumi (griekse kaas)
kerstomaatjes
champignons
courgette
rode ajuin
of andere groenten naar keuze


Roer de mosterd, olijfolie, sap en tijm goed door elkaar. Snij de haloumi in grove stukken en doe ze bij de marinade. Meng goed. Je mag ze tot 1 nacht in de koelkast plaatsen, maar het hoeft niet echt. Een uurtje is ook al goed.

Maak brochetjes met de haloumi, en de groentjes. Leg ze op de grill en bestrijk ze regelmatig met de marinade. Telkens als je de brochetjes draait eigenlijk. Op 3-4 minuutjes zijn ze klaar afhankelijk van de intensiteit van je vuur.

Heerlijk jong!


Smakelijk


Ann




3 opmerkingen:

  1. Het was zeer lekker fotomieke-ann!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier was de haloumi efkes uit de rekken bij den Delhaize ... frusterend.
    Die spiesjes gaan het hier in de pan ook goed doen tijdens de komende herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie daar prompt de glimlach van Ainsley bij! Deze gaan we ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen