woensdag 5 september 2012

Handig voor naar school: powerbars!

Ik wou dit al heel lang eens maken en nu had ik er eindelijk eens tijd en goesting voor. Allez, tijd is wat overdreven want veel werk kruipt er niet in, maar wel wat ingrediënten. Het is gelukkig wel de moeite waard en helemaal niet vet of zo. Het vult heerlijk, het is goed voor de concentratie, de darmtransit en nog van die dingen. Alleen maar voordelen dus. Kom, we beginnen eraan!


granolabars


Wat heb je nodig?

200 g gedroogd fruit (abrikozen, dadels en vijgen)
1 sappige peer
rasp en sap van 1 sinaasappel
1 el vanille-extract
3 el ahornsiroop
50 g sesamzaadjes
50 g rice crispies
50 g havermout
100 g (spelt)bloem
1 tl bakpoeder


Verwarm de oven voor op 180°.


Snij de abrikozen, dadels en vijgen in kleine stukjes en doe ze in een keukenrobot. Schil de peer en rasp ze. Doe de peer samen met het sinaasappelsap, de rasp en vanille bij bij het gedroogd fruit en mix tot je een pasta bekomt.

Roer er de ahornsiroop, bloem, bakpoeder havermout, rice crispies en sesamzaadjes onder.

Neem een bakplaat en wrijf in met wat olijfolie. Stort hierop het deeg en strijk egaal uit tot zo'n 2 cm dikte. Zet een half uurtje in de oven. Als de koek mooi gebruind is, mag hij eruit. Stort onmiddellijk op een rooster en laat afkoelen. Snij in repen en bewaar in een luchtdichte doos. Ik heb er een deel ingevroren want ze zijn maar een paar dagen houdbaar.

Smakelijk!


Ann

8 opmerkingen:

  1. ideaal als energieboost tijdens een meerdaagse trektocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een algemeen vraagje, Ann: krijg je ooit de gelegenheid om iets op te eteen terwijl het nog lekker warm is ;-)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet er eens op letten, als het warm eten is, dan zie je enkel een bordje met een ondergrondje. Is het koud, dan staat er méér op de foto (zoals hierboven). Heb in die anderhalf jaar dat ik blog nog geen enkel enkel keertje lauw gegeten. :)

      Verwijderen
    2. zal ik doen. en een dikke proficiat met je aankomende boek! maar goed uit je doppen kijken met die contracten hé ;-)

      Verwijderen
  3. Ben helaas geen BV en er zijn al zoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel kookboeken. Maar zeg nooit nooit natuurlijk. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De ingrediënten hebben we in huis, dus dat moeten we eens proberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Agavesiroop, is dat qua zoetheid te vergelijken met de ahornsiroop denk je? Of moet ik er daarvan meer of minder in doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eigenlijk is de siroop niet echt nodig als je het niet al te zoet wil.

      Verwijderen