Mensenlief wat is deze pasta met citrus en Griekse yoghurt verfrissend lekker. Zo eenvoudig, zo light zelfs, maar dat laatste hoeft zelfs geen argument te zijn. 't Is echt een zonde waard, maar 't is er geen. Nu ja, ik ga vanavond voor 't eerst frietjes eten in lange tijd. Hopelijk smaakt het net zo goed als deze pasta. Want voor minder doe ik het niet.
Wat heb je nodig voor 2?
200 g pasta
1 potje Griekse yoghurt (150-200g)
2 teentjes look
2 el olijfolie
rasp van 1 limoen
rasp van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
2 el bieslook fijngesnipperd
peper en zout
Eventueel parmezaan
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Doe de olijfolie in een steelpannetje. Hak de look fijn en doe bij de olijfolie. Fruit op een rustig vuurtje gedurende 2 minuutjes. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
Roer de Griekse yoghurt onder de lookolie, doe er de 2 soorten zeste bij, het sap, de bieslook en wat peper. Meng.
Giet de pasta af, doe terug in de kookpot en doe er de saus bij. Roer goed en verdeel over de borden.
Smakelijk!
Ann
PS: voor vier personen zou ik de hoeveelheden met 1/3de vermeerderen.
Oh, wat ziet dat er zalig uit. Zo heerlijk fris!
BeantwoordenVerwijderendat probeer ik zeker in een volkorenversie.
BeantwoordenVerwijderenHoeveel gram/cc zit er in een potje Griekse yoghurt?
BeantwoordenVerwijderenMeestal 150 g. Maar je hebt ook merken waarbij 1 potje 200 g is.
VerwijderenIk heb eens iets gelijkaardig gemaakt met sojaroom, was ook zeer lekker. Het ziet er in elk geval weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZeer lekker, ik heb er als extraatje in 4 gesneden kerstomaatjes bijgedaan.
BeantwoordenVerwijderen