Waar we vroeger woonden, hadden we een vijgenboom staan die lekker veel vruchten opbracht. We hebben er nu ook één maar hij brengt niets op (staat ietsjes teveel in de schaduw). Heel erg is dat niet want het blijft een mooie boom, maar 't is toch jammer dat je niet kan genieten van de vruchten. Verse vijgen zijn trouwens heerlijk in de oven en komen helemaal tot hun recht in dit slaatje. Za-lig!
Wat heb je nodig voor 4?
4 crottin de chavignol geitenkaasjes
1 zakje luie wijvensla
1 venkel (fijngeschaafd)
4 el pijnboompitjes geroosterd
6 verse vijgen
beetje honing
Voor de dressing:
1 el witte balsamico azijn
1 el walnotenolie
2 el olijfolie
2 tl honing
peper en zout
Snij de geitenkaasjes middendoor en leg ze op de snijkant in een vuurvaste schotel. Snij ook de vijgen in twee en leg ze eveneens in de schotel (met de snijkant naar boven). Zet onder de grill tot de kaas begint te bruinen. Haal uit de oven en doe wat honing over de vijgen.
Leg de sla op de borden. Verdeel er de venkel en de pijnboompitjes over. Leg er de vijgen en de geitenkaasjes op. Roer alle ingrediënten van de vinaigrette door elkaar en besprenkel er de slaatjes mee. Kruid de slaatjes nog met wat peper en zout en klaar!
Smakelijk!
Ann
Verse vijgen = food for the Gods ! No competition.
BeantwoordenVerwijderenToen wij in Frankrijk woonden ging ik met ons ma eens vijgen plukken, bij een buur die er toch niks mee deed. Eén vijg in het mandje, twee vijgen in het mondje. We spreken er nu nog met heimwee over.
Fantastische combinatie trouwens met geitenkaas. Yummy, het water komt me in de mond.