Die roquamole wou ik al langer maken, da's een receptje die ik op Nigella's website had zien staan. Ik heb er wel het een en het ander aan veranderd want Nigella is nu niet bepaald gekend voor haar 'slanke keuken'. De rest is eigenlijk wat ik vorige zondag had gepost, maar met dan geroosterde tomaatjes. De roquamole kun je natuurlijk ook als dipsausje serveren bij stukjes groente of nacho's. Have fun!
Wat heb je nodig?
Enkele sneden oud brood (dit was meergranenbrood met zuurdesem)
2 avocado's
1 potje Griekse yoghurt (150g)
100 g blauwe schimmelkaas
10 kerstomaatjes
1 chilipeper
3 lente-uitjes
enkele blaadjes basilicum
zakje luie wijvensla
olijfolie
peper en zout
Snij de tomaatjes in twee en doe er wat peper en zout over. Zet ze in een vuurvaste schotel onder de grill totdat ze wat bruin zien. Haal eruit.
Rooster het brood.
Schil en ontpit de avocado's en prak ze met de kaas en Griekse yoghurt fijn. Snij het chilipepertje fijn alsook de lente-uitjes. Meng alles onder de avocado-prak en kruid met peper en zout. Bestrijk het geroosterde brood met de roquamole en leg er de tomaatjes op. Besprenkel met olijfolie. Leg op een bedje sla en werk af met de basilicum.
Smakelijk!
Ann
Geen opmerkingen:
Een reactie posten