Gisteren en eergisteren had ik nog eens een shoot voor VTM Koken, en ja dan komt het wel eens voor dat er eens iets overschiet. Stokbrood was het dit keer. En aangezien ik niet zoveel brood eet, was dat hier blijven liggen. Maar ja, da's ook zo erg hé, zo'n schoon brood laten verpieteren, dadoedeni hé. Dus ziehier mijn lookbrood met roquefort.
Wat heb je nodig?
1 stokbrood
100 g boter (kamertemperatuur)
3 teentjes look
zout
3 el fijngehakte peterselie
75 g roquefort (mag ook vervangen worden door grof geraspte pecorino)
2 el emmenthal
Verwarm de oven voor op 220°.
Pel de teentjes look en stamp ze samen met een snufje zout tot moes in een vijzel. Meng er de boter en peterselie onder. Verbrokkel de roquefort over de boter en roer eronder.
Neem het stokbrood en snij in stukken zonder dat je ook de onderkant doorsnijd (het brood moet dus aan de onderkant heel blijven). Smeer de lookboter tussen de sneden. Besprenkel het brood met de emmenthal. Wrap het brood losjes in aluminiumfolie en zet 20 minuutjes in de oven.
Open na die 20 minuten de alufolie en laat nog eens 5 minuutjes bakken.
Serveer warm.
Smakelijk en waarschijnlijk ook schol!
Ann
Ook dit ziet er weer geweldig uit. Het water loopt me in de mond. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenwij doen daar nog een schelleke gerookte ham tussen en dan worden die randjes zo lekker krokant van die ham. De roquefort vervangen wij door een potje smeerkaasmaredsous met extra verse kruiden door.
BeantwoordenVerwijderenLekkkkkkkerrrrrrrr !