Dit appel en cheddar slaatje heb ik gevonden op de site van The Guardian en is van de hand van de hier al vaker vermelde Yotam Ottolenghi. Zoals steeds bij zijn gerechten kunnen we ook hier gerust spreken van een smaakbommetje. De gerijpte cheddar heb ik gekocht bij een gespecialiseerde kaaswinkel in Leuven.
Wat heb je nodig voor 4?
2 zuurzoete appeltjes in fijne plakjes gesneden
75g gerijpte cheddar geschaafd
100g jonge spinazie
100g witloofblaadjes
50g scheutjes (soja,prei... wat er verkrijgbaar is)
35 g zonnebloempitjes, licht geroosterd
Voor de dressing
2 1/2 el appelazijn
1 tl graantjesmosterd
1 tl honing
1/2 teentje look (gepeld en geplet)
zout
4 el zonnebloemololie of half walnoten en half zonnebloemolie
Doe in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing en klop goed op. Kruid met zout.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom, giet er de dressing over, meng en serveer meteen.
Smakelijk!
Ann
Mmmm !
BeantwoordenVerwijderenIk ben eigenlijk niet zo fruitig aangelegd. Aldus, wat is een zuurzoete appel: een jonagold, een pink lady, een grany smith ...?
BeantwoordenVerwijderengrany smith zeker, braeburn, cox...
BeantwoordenVerwijderenHet water loopt me in de mond... Dit ga ik deze week zeker uitproberen! Thanks voor de post :)
BeantwoordenVerwijderenPrachtig bord! Ook wat er op ligt ziet er heerlijk uit! Katrien
BeantwoordenVerwijderenoh en ik heb m gemaakt hij was heeeeerlijk, dees moet in uw boek!
BeantwoordenVerwijderen