donderdag 1 september 2011

Zonnige zomerse snelle paella...

Misschien is het woord paella wat te hoog gegrepen voor dit zalig gerecht, maar het doet er toch sterk aan denken. Het heeft trouwens twee grote voordelen: er zijn niet veel ingrediënten nodig, en veel tijd moet je er ook niet insteken. Want ja, je zal vanavond wel boeken moeten kaften voor de schoolgaande jeugd zeker?


sunny beach paella


Wat heb je allemaal nodig?

300 g basmatirijst
1 1/2 el olijfolie
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes look (fijngehakt)
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 kl (flinke) kurkuma
100 g chorizo (optioneel voor de lijners - vervang door 1 kl sterk paprikapoeder)
400 g diepvries zeevruchten (ontdooid)
100 g (diepvries) erwtjes
peper en zout
1 liter hete kippenbouillon (van light bouillonblokje)

Doe de olijfolie in een grote ruime pan en fruit er de ui en de look in. Voeg er na een 2-tal minuutjes ook de paprika bij. Snij ondertussen de chorizo in blokjes en doe ze bij de rest. Alles zal nu een mooi oranje kleurtje krijgen. Doe er na vijf minuutjes de kurkuma en de rijst bij. Roer goed en zorg dat de rijst mooi bedekt is met de olie van de chorizo en de kurkuma. Giet er nu de hete bouillon bij en laat gedurende 15 minuten pruttelen.

Voeg er nu de zeevruchten en de diepvrieserwtjes aan toe. Roer goed onder en laat nog een 3 tot 4 minuutjes meepruttelen tot de rijst beetgaar is. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

En da's alles!

Je mag het presenteren met een beetje bladpeterselie en enkele partjes citroen, maar echt nodig is het niet. Het is zo ook lekker.


paella close

5 opmerkingen: