vrijdag 1 juni 2012

Dag 20: gegrilde worteltjes en nummer 99.

Dit is mijn voorlopig laatste makkelijk bbq gerecht. En het legt meteen ook een van de pijnpunten bloot van de klassieke barbecue. Meestal krijg je gewoon wat geraspte worteltjes, wat witte kool als je geluk hebt, hier en daar nog een krop sla met tomaat... en dat is het zowat. Daar is niets mis mee, maar ik word toch wel graag eens verrast. Met deze worteltjes bijvoorbeeld. Het is alweer supersimpel, maar het maakt van een doordeweekse bbq toch wel iets bijzonders. En dat hebben we allemaal graag hé.


worteltjes


Wat heb je nodig?

Een bussel jonge wortelen
olijfolie
platte peterselie
zout


Snij het groen van de wortelen, maar dan zo'n 2-3 cm boven de wortel. Dat beetje groen maakt het net wat aantrekkelijker. Was ze grondig en schrob ze indien nodig. Zet een kookpot op het vuur met gezouten water. Kook er de worteltjes zo'n kleine 10 minuutjes in zodat ze bijna gaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Leg ze op een bord en doe er olijfolie over. Wrijf de worteltjes goed in zodat ze helemaal met olie bedekt zijn.

Leg ze op de zijkant van de bbq (als het vlees of vis of vegetarisch/veganistisch alternatief bijna klaar is). En rooster ze tot ze rondom rond goud beginnen te kleuren. Haal van het vuur en besprenkel rijkelijk met gehakte peterselie.

Smakelijk!!!

En dan het nummer 99 mysterie.


Ik heb gisteren foto nummer 99 gemaakt voor Zesta. Vandaag komt nummer 100 aan de beurt. En dan is het gedaan. Jammer, maar ik ben wel blij met het resultaat. Ik heb het met heel veel plezier gedaan, nieuwe dingen ontdekt, veel gekookt en gebakken... Het was echte fun.


crème au beurre for Zesta.be


Wie weet wat heeft de toekomst in petto?


Tot morgen!


Ann

3 opmerkingen:

  1. Leuk ideetje! Makkelijk en kan niet anders dan lekker zijn. Ik ga dit ook eens proberen door na het koken de worteltjes even te laten marineren in een sinaasappelsap-honing-tijm-olijfolie mixje en dan de BBQ op. Verhoudingen van het mixte moet ik nog testen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ik dacht bij die nummer 99 direct aan iets van de chinees ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waaw! Dat ideetje an die worteltjes is geweldig, al is het maar omdat de kindjes niet zo graag rauwe groentjes lusten en dat is bij barbecue altijd zo lastig! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen