zaterdag 23 juni 2012

Dag 37: Nutella meringues

Eindelijk staat dit recept op punt. Meestal waren ze te plat of niet krokant genoeg. Nu zijn ze echt perfect en véél lekkerder dan gewone meringues. Wat deed ik fout? Soms waren de meringues gewoon té groot, of ik deed er teveel nutella in, of ik bakte ze op een te lage temperatuur. Fin, het was altijd wat. Maar de smaak die was er wel, en da's ook de reden waarom ik bleef proberen. En natuuuuuuuuuuurlijk om jullie het perfecte recept voor te schotelen. ;-)


nutella meringues


Wat heb je nodig?

4 eiwitten
1 snufje zout
200 g suiker
2 tl maïzena
2 el vanille extract of 2 zakjes vanillesuiker
1 el Nutella

Verwarm de oven voor op 180°.

Klop de eiwitten en het zout met een elektrische klopper tot pieken. Blijf kloppen en doe er 1/3 van de suiker bij, klop 30 seconden. Doe er opnieuw 1/3 suiker bij en klop weer 30 seconden. Doe hetzelfde met de rest van de suiker. Blijf kloppen en doe er nu de vanille en de maïzena bij. Klop nog eens 30 seconden.


Doe de nutella in een vuurvast kommetje en warm 20 seconden op in de microgolf (magnetron voor de NL) op 750 watt.

Neem een pannenlikker en vouw de nutella voorzichtig onder de meringue. Zorg ervoor dat de luchtigheid zeker niet verloren gaat.

Bekleed 1 bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje. Schep hierop de meringue met een eetlepel (of spuitzak), zorg dat de hoopjes niet te groot zijn (niet meer dan 3 cm doorsnede).

Zet ze in de oven en laat 5 minuutjes bakken op 180°. Verlaag na de 5 minuten de oventemperatuur naar 150° en laat nog 55 minuten bakken. Trek zeker de oven niet open! Zet de oven af en laat de meringues in de oven afkoelen.


Smakelijk!Ann

6 opmerkingen:

 1. Ik ben gek van meringue, iets minder van Nutella, maar dit wil ik toch zeker wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb dat ook eens gemaakt, meringues, en zou dat nog eens moeten doen. Maar nu las ik pas ergens dat je juist best je oven heel de tijd een beetje open zet om te zorgen dat er niet te veel vocht in de oven blijft hangen... En nu weet ik het natuurlijk helemaal niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat kun je idd doen, maar 't probleem is dat de mensen het dan té ver openzetten. Het mag echt maar 1 mm openstaan en da's echt niet veel. :)

   Verwijderen
 3. Man, dat ziet er lekker uit! En niet moeilijk... eenmaal het recept op punt staat natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wacht even, dit wordt al een beetje moeilijk voor mij:"vouw de nutella voorzichtig onder....". Bedoel je daar mee te zeggen dat we het e voorzichtig doorheen moeten spatelen? @

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neen, spatelen is een draaiende beweging. Hier zie je hoe het moet: http://www.youtube.com/watch?v=CyecsrMEsFc&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen