donderdag 21 juni 2012

Dag 35: een slaatje met maatjes voor de vrienden.

't Is weer maatjestijd en ik ben daar nu eens echt verslingerd aan. Gelukkig is het gezond, want anders was het weer zonde van de zonde. Dit slaatje is in een wip klaar en is heerlijk met een stukje Frans brood...


slaatje met maatjes


Wat heb je nodig?

1 krop sla
2 maatjes per persoon
1 bosje radijsjes
1 zure appel (type Granny Smith)
1 potje Griekse yoghurt
1/2 tl mierikswortel
1 citroen (het sap)
2 tl witte balsamico azijn of appelazijn
3 el fijngesneden bieslook
peper en zout
eventueel wat dille om af te werken


Maak de sla schoon en verdeel over de borden. Snij de radijsjes in plakjes en verdeel over de sla. Snij de granny smith in fijne reepjes en besprenkel met de helft van het citroensap. Maak in het midden van de salade een hoopje met de appelreepjes. Leg hierop de maatjes met de staart omhoog.

Maak een sausje met de yoghurt, mierikswortel, de rest van het citroensap, witte balsamico en bieslook. Kruid met peper en zout.

Dresseer de saus over de salade en werk eventueel af met wat dille.


Smakelijk!


Ann

5 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende foto! Het maatje is zo vrolijk met zijn staartje in de lucht ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, heerlijk, nieuwe haring. Ik lees ook altijd verlekkerd de AD Top 10 en dan heb ik ook het liefst een visje van een zaak uit de Top 5. Helaas is het vaak te ver weg ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben een paar dagen geleden op deze blog terecht gekomen en val van de ene verbazing in de andere. Wat een schitterende recepten, het water loopt me telkens in de mond en ik wil ze ALLEMAAL uitproberen! Ook je schrijfstijl en de vormgeving met de mooie foto's krijgen van mij een dikke duim. M.a.w.: een fan erbij ;)

    BeantwoordenVerwijderen