maandag 11 juni 2012

Dag 28: Posh mac 'n cheese

Allez, zo posh is deze pasta met kaas nu ook weer niet. Ik heb er champignons, spekblokjes en tijm bijgedaan en het resultaat mag er zeker wezen. Er werd aan de overkant van de tafel nogal serieus gesmekt, dus je kan er zeker van zijn dat de verwende jury het lekker vond.


mac 'n cheese


Wat heb je nodig?

100 g pasta per persoon
2 el olijfolie
4 teentjes look
100 g spekblokjes (natuur)
200 g champignons
1 tl tijm
1 blaadje laurier
1/2 liter melk
2 el bloem (opgehoopt)
150 g geraspte kaas
peper, zout, muskaatnoot
eventueel een kwartje citroen

Hak de look heel fijn. Doe de olijfolie in een pan samen met de look en laat rustig bakken (zorg ervoor dat de look niet bruin wordt). Doe er na een minuutje de spekblokjes bij. Laat 5 minuutjes rustig meebakken. Snij ondertussen de champignons in plakjes. Doe ze samen met de laurier en tijm bij het spek. Laat 8 minuutjes rustig meebakken terwijl je af en toe eens roert.

Giet er de koude melk bij en voeg er onmiddellijk ook de bloem aan toe*. Roer voortdurend tot de saus begint te koken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er 2/3 de van de geraspte kaas bij en blijf goed roeren. Laat nog een minuutje rustig meekoken (blijven roeren). Doe er wat citroensap bij om het geheel wat frisser te laten smaken. Haal van het vuur.

Kook de pasta (macaroni, penne, rigatone...) volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en doe er meteen de saus bij. Roer grondig. Doe de pasta in een vuurvaste schotel, verdeel er de rest van de kaas over. Zet de pasta onder de grill tot de kaas begint te verkleuren. En that's it!

Makkelijk hé!


Smakelijk of smakkelijk in dit geval.


Ann
*het is belangrijk dat de melk koud is. Mocht je bloem bij warme melk doen begint de bloem meteen te "bakken" en zo krijg je klonters.

4 opmerkingen:

 1. Mijn lief was aan het zagen voor mac'n cheese, dus hij heeft weeral chance, dit ga ik zeker eens proberen! Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet wat klaar te maken vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lag gisterenavond op mijn bord omdat ik toevallig alles in huis had.
  Het heeft zeker gesmaakt en vanavond gaan de restjes eraan :D

  BeantwoordenVerwijderen