dinsdag 5 juni 2012

Dag 23: Aardappel-waterkerssalade met haring

Oeieoei denk je nu misschien, dat zal wel niets voor mij zijn. Maar echt jong, 't is smullen. En behoorlijk gezond ook nog eens. Oh ja, en snel klaar dus dat kan hier alleen maar dik in orde zijn. Olé. Kom we beginnen eraan want ik heb toch niets zinnigs te vertellen.


potato herring watercress salad


Wat heb je nodig voor 2?


600 g jonge aardappelen
1 bussel waterkers
200 g gerookte haring
1 kleine tl mierikswortel*
100 ml zure room of griekse yoghurt


Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en snij zo snel mogelijk in schijfjes van 1,5 tot 2 cm dikte. Doe de room of yoghurt in een grote kom en roer er de mierikswortel onder. De aardappelen mogen erbij, snij de haring ook in stukken en doe bij de sla én de waterkers mag er ook bij. Serveer terwijl het nog warm is.


Heel errug smakelijk!


Ann

*Mierikswortel vind je bij de kruiden in kleine glazen potjes.

8 opmerkingen:

  1. Mmm, dat klinkt geweldig, en met mierikswortel, dat is zooo lekker!
    Ik vind je intro's altijd hilarisch Ann, alsof je ons toespreekt van achter de foto :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die wil ik wel eens uitproberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ann, ik probeerde het vanavond uit en het was echt héél lekker ! Dikke merci, weer maar eens ! Maar aangezien ik het binnenkort (met bezoek) nog eens wil uitproberen vroeg ik mij af of er inderdaad nog sla bij moet (had ik nu niet in huis, was het ingrediëntenlijstje gewoon afgegaan) zoals in de beschrijving staat ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. voor mij is de waterkers voldoende, maar als je er sla bij wil, dan kan dat. Al denk ik niet dat het veel zal toevoegen qua smaak. :-)

      Verwijderen
    2. Merci ! Dan doe ik het de volgende keer dus weer gewoon zoals nu ... mjammmie

      Verwijderen
  4. hey, ik poste net een receptje dat eroplijkt, maar toch iets anders!

    BeantwoordenVerwijderen