donderdag 7 juni 2012

Dag 25: laten we ze Naanpati's noemen...

Geen flauw idee hoe dit heet, maar 't is wel lekker. Ze smaken naar naan, maar dan zoals op restaurant en niet naar die mottige voorverpakte schoenzolen die je in de supermarkt vindt. Daarnaast zijn ze eerder rond en plat zoals chapati's. Ik heb het recept gevonden in een oud notitieboekje, maar geen idee van waar ik het gehaald heb ('t is nog van het pré-blog tijdperk). Soit, 't is lekker en da's het allerbelangrijkste. Het past dus perfect bij gelijk welke curry.

Sop sop sop. Smek smek smek.


indische pannekoekjes


Wat heb je nodig voor 8 Naanpati's?

300 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
150 ml water
1 tl venkelzaadjes (optioneel)
2-3 el arachideolie

Zeef de bloem, het bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er beetje bij beetje het water bij tot dat je een vrij taaie maar toch kneedbare deeg hebt. Het deeg mag zeker niet nat zijn. Kneed 5 minuutjes goed door (voeg er ondertussen ook de venkelzaadjes aan toe als je dat wil). Laat het deeg 1 uur rusten (het deeg zal niet rijzen).

Kneed nog eens 2 minuutjes. Maak van het deeg 8 gelijke balletjes (iets groter dan een pingpongbal ongeveer). Rol ze met een deegrol uit tot gelijke pannenkoekjes van 2-3 mm dikte. Je oppervlak moet zelfs niet bebloemd worden, het deeg kleeft niet.

Zet een anti-kleefpan op het vuur en doe er de olie in. Laat goed opwarmen en leg er een pannenkoekje in. Als het deeg blazen begint te vertonen, mag je ze omdraaien en verder bakken tot beide kanten goudkleurig zijn.

Leg ze op een rooster en houd warm met alufolie.


Smakelijk!Ann

7 opmerkingen:

 1. hier thuis noemen wij dat Roti (roeti zegt onze indische dochter) ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aha! Merciekes! Misschien vind ik dan mijn bron wel terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, Ann! Dank, dat ga ik zeker maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We make this at home but then we call it roties, chapathie depend on which part of India you come from :-)
  when i make i don't add the baking powder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mmm ziet er lekker uit, zal waarschijnlijk volgende week eens op het menu staan. Bedankt !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier vind je een foto-tutorial om van gelijkaardig deeg 'spiraal'- of 'driehoek'-paratha's te maken: http://veganyumyum.com/2007/11/aloo-parathas/. Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen