Ik had een variant gezien van deze pasta op pinterest, maar ik dacht, hmmmm... dat recept is precies nog niet af. En ik had gelijk. Het miste diepgang en smaak. Dus heb ik er mijn versie van gemaakt, en 't is - zonder overdrijven - veel beter. Als je wil mag je er ook tonijn in eigen nat bijdoen, past perfect.
Wat heb je nodig?
2 handen platte peterselie
1 handvol citroenmelisse (kan evt. vervangen worden door rasp van een citroen en of waterkers)
1 handvol munt
30 g cashewnoten (of pijnboompitjes) niet gezouten!
50 g pecorino (geraspt)
1 teentje look (optioneel)
1 chilipeper
sap van 1/2 citroen
1 dl extra vergine olijfolie
100 g diepvrieserwtjes
peper en zout
Blikje tonijn in eigen nat (optioneel)
Doe de peterselie, melisse, munt, noten, look, citroensap en olijfolie in een hoge kom en mix of blend tot je een pesto hebt. Doe er de pecorino bij en mix nog eens. Snij het chilipepertje fijn en roer onder de pesto. Kruid met peper en zout.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak in gezouten water. Doe er het laatste minuutje ook de erwtjes bij. Giet af en roer er de pesto en eventueel tonijn onder.
Verdeel over de borden en rasp er nog wat pecorino over.
Smakelijk!
Ann
Ik begin spontaan te saliveren. En nog veel ook.
BeantwoordenVerwijderenooooh, echt eentje om uit te proberen! maar hoe zit dat nu met die tonijn??? mag het nu of niet? http://www.vilt.be/Tonijn_met_uitsterven_bedreigd
BeantwoordenVerwijderenIk weet het, ik weet het. 't Is nen moeilijken hé.
BeantwoordenVerwijderenDat ga ik vanavond maken maar ik twijfel ook altijd aan tonijn maar vind het toch zo lekker..
BeantwoordenVerwijderenwij aten dit vanavond. Een toprecept voor een warme dat als vandaag! En inderdaad lekker met tonijn...
BeantwoordenVerwijderen