En verslavend dat dit is! Niet te doen. En simpel, ook niet te doen. Je hebt er vastkokende aardappelen voor nodig, liefst nieuwe. En dat is het bijna, en toch is het helemaal anders. De koriander geeft dit gerecht meer diepte, maar is zeker niet zo overheersend van smaak als verse korianderblaadjes. Mega smaakvol dus! Het recept komt min of meer uit Veggiestan, een boek dat ik hier dringend nog moet bespreken.
Wat heb je nodig?
1 kilo aardappelen (grondig geschrobd indien nieuwe, geschild indien oude)
2 el korianderzaadjes
2 tl suiker
zout
3 el olijfolie
2 el rode wijn
Verwarm de oven voor op 200°. Zet er een lege vuurvaste schotel in.
Doe de koriander in een vijzel en stamp redelijk fijn.
Snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Zet een anti-kleefpan op het vuur en doe er de helft van de olijfolie in. Laat goed heet worden. Doe er de aardappelen in en laat maar goed sissen. Doe er de koriander, zout en suiker bij. Schep goed om.
Doe de oven open, doe de rest van de olijfolie in de schotel en schep er de aardappelen in. Laat 30 minuten bakken. Schep na 15 minuutjes de aardappelen eens goed dooreen.
Doe er na het half uur de wijn bij en laat nog 15-20 minuutjes bakken tot ze gaar zijn.
Echt absoluut overheerlijk! Volgens het boek zijn de patatjes 's anderendaags overheerlijk met een gebakken eitje. Volgens mij passen ze eigenlijk bij alles, veggieburgers, kip, vis,...
Maar wees gerust, ze gaan 's anderendaags niet halen hoor. Veul te geud.
Smakelijk!
Ann
Aha, patatjes, that's my thing ;)
BeantwoordenVerwijderenDat gaan we straks es proberen!
BeantwoordenVerwijderenPatatjes met rode wijn ... dat kan gewoon niet slecht zijn !
BeantwoordenVerwijderenmmm...ziet er heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenwaar ligt veggiestan?
BeantwoordenVerwijderenmanman, zojuist deze heerlijke patatten opgegeten. Doe zo verder copy-ann! Alweer!
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze net gepind, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenheerlijk! na het eten sneed de man meteen nieuwe patatten om na het in bed leggen van de kinderen een tweede portie te kunnen eten. genoeg bewijs voor het succes van het recept lijkt me..
BeantwoordenVerwijderensol