vrijdag 15 juni 2012

Dag 31: vegetarische wokkerdewok wok woohook.

Als ik voor een vergadering naar Tervuren moet, dan stop ik altijd bij de Carrefour ginder. Die is echt super, met heel veel verse groenten en fruit. En toen ik daar een mooie paksoi zag liggen, wist ik het meteen. Ik maak een vegetarische wok met cashewnoten. Je kan daarin zo ver of zo goedkoop gaan als je wil. Ik had niet veel zin in veel poespas en dat was ook totaal niet nodig. Het was lekker. Punt.



wokkerdewok



Wat heb je nodig (voor 2)?

3 el wokolie of arachide olie
1 ajuin in fijne ringen gesneden
4 teentjes look in plakjes gesneden
1 chilipeper fijngesneden
1 zakje wokgroenten met champignons
1 paksoi
100 g cashewnoten (natuur - niet gezouten)
1 el oestersaus
2 el mirin (optioneel)
4-5 el sojasaus
3 el gebakken ajuin (optioneel)
verse koriander

noedels


Kook de noedels volgens de aanwijzingen op het pak.

Snij de paksoi in repen van ongeveer 2-3 cm en was ze grondig. Laat uitlekken.
Laat de wokpan goed warm worden en doe er de olie in. Doe er meteen de ajuin, look en chili bij. Doe er de wokgroentjes bij, laat al roerend wat bakken. Nu mag er de sojasaus, oestersaus en mirin bij. Doe er ook de paksoi en de cashewnoten bij en laat nog 3 minuutjes meebakken. Haal van het vuur.

Verdeel over de borden, doe er de noedels bij. Werk af met de gebakken ajuintjes en de koriander.


Smakelijk!



Ann




2 opmerkingen: