zondag 8 juli 2012

Dag 10: Cleenex Tajine

Soms kun je zo genieten van een heerlijke maaltijd dat je neus er spontaan van gaat lopen. Dit is zo'n gerecht. Barstensvol smaak en toch is het supergezond. Ik ga er twee dagen van eten. Allez, genieten is een toepasselijker woord. Je kan er couscous bij serveren en eventueel merguez of kip.


veggie tajine


Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 ajuin
3 teentjes look
1 rode paprika
1 gele paprika
1/2 chilipeper
2 ronde courgettes of 2 kleine
1 aubergine
250 g groene linzen
1 blik tomatenblokjes
1 groenten bouillonblokje
1 el ras-el-hanout
1 kl komijn
1 kl kurkuma
peper en zout
olijfolie


Hak de ajuin, look en paprika grof. Doe olijfolie in een grote pan en fruit er de groenten in. Zorg dat de look niet bruin wordt. Snij de courgette en de aubergine in grove blokken en doe na 7 minuutjes bij de rest. Laat weer een kleine 5 minuten rustig meebakken.

Doe er 12 dl (1,2 liter dus) water bij alsook de tomaten, het bouillonblokje, de linzen en de specerijen. Breng aan de kook en laat 30 minuutjes onder deksel pruttelen.

Proef en kruid bij met peper en zout.


Smakelijk! Enne vergeet niet om je cleenex er bij te nemen. Het zal nodig zijn.



Ann

3 opmerkingen:

  1. Mmm, dat zou me wel smaken. Past perfect bij dit 'zomerregenweertje'!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelooflijk lekker, heb ook al gevarieerd met krielaardappeltjes ipv linzen en stukjes kipfilet erin. Mmmmmmmm...............!!!!!!!!!!!! Marina

    BeantwoordenVerwijderen