maandag 23 juli 2012

Dag 21: pasta met gegrilde groentjes en feta

Een bloedhekel heb ik eraan. BBQ'en met gewone houtskool, pffft... je krijgt dat bijlange niet zo onder controle als met kokosbriketten. 't Is trouwens ook veel properder. Maar ja, ik had nog een zak staan en dus... zijn mijn asperges een beetje ehm... "krokanter" dan voorzien. Maar 't is wel heel errug lekker. Weer eens. Hehe.


grilled pasta


Wat heb je nodig voor 2?

200 g (volkoren) pasta
1 courgette
1 gele + 1 rode paprika
bosje groene asperges
100 g feta
Provençaalse kruiden
olijfolie
balsamico azijn
peper en zout (fleur de sel)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water.

Leg de gele en rode paprika op de bbq en zorg dat hij rondom rond zwartgeblakerd is. Steek ze in een plastiekzakje en sluit af.

Snij de courgette in dunne plakjes en bestrijk ze met olijfolie. Breek het houterige gedeelte van de groene asperges en wrijf ze ook in met olie. Bak ze op de bbq tot ze gaar zijn. Leg ze in een schotel, besprenkel met wat balsamico, kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Haal de paprika's uit het plastiekzakje en verwijder de zwartgeblakerde schil. Haal de zaadjes eruit en snij de paprika's in reepjes.

Verdeel de pasta over de borden, leg er de groentjes op en verkruimel er de feta over. Doe nog wat kruiden op de feta en smullen maar!


Smakelijk!


Ann

2 opmerkingen:

  1. Dat gaat hier een van de komende weken ook eens op het menu staan. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, dat is er eentje om van te smullen! Maak ik zeker deze week ook eens klaar!

    BeantwoordenVerwijderen