Een engeltje. Dat is het enige juiste woord om dit soepje te omschrijven. En makkelijk, en snel, maar dat is hier meestal zo. Barstensvol smaak, schiet me nu ook te binnen. Oh my god, ik ben hier precies een reclametekst voor een of ander diepvriessoepje aan het schrijven. Fin, het is zoals het is, 't is lekker. En dat mag worden gezegd. De krokant gebakken ham is er heel lekker bij, maar 't is net zo smakelijk zonder.
Wat heb je nodig voor 4 pers?
1 el olijfolie
1 ajuin grofgehakt
450 g diepvrieserwtjes of verse doppertjes
1 liter kippenbouillon (ik heb gewoon 2/3de blokje gebruikt)
1 volle hand muntblaadjes
4 plakjes prosciutto (optioneel)
Fruit de ajuin enkele minuutjes in de olijfolie op medium vuur. Doe er de erwtjes bij en de bouillon. Laat een vijftal minuutjes koken. Laat wat afkoelen en giet in een blender. Doe er de munt bij en mix (met een staafmixer gaat het ook hoor). Kruid met peper en zout.
Vet een ovenplaat in met wat olijfolie. Leg er de prosciutto op en zet 2 minuutjes onder de grill.
Verdeel de soep over de borden en werk af met de prosciutto.
Laat het smaken!
Ann
Gho dat ziet er ongelofelijk lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmmmm... ziet er lekker uit én gezond, net wat ik nodig heb dezer dagen ;-)
BeantwoordenVerwijderen't is schoon van kleur. Ik proef het al bijna.
BeantwoordenVerwijderenMet munt? kan niet slecht zijn, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenik maakte dat ooit ook vaak, vond dat zo lekker ! Maar ineens is mijn goesting er in over. raar hé !
BeantwoordenVerwijderenBlijft een lekker soepke zenne ...