dinsdag 31 juli 2012

Dag 26: een leuke variant op tomaat mozzarella.

Ook dit is een receptje van Donna Hay, allez 't is te zeggen, ik doe dat regelmatig zo'n insalata caprese onder de grill zetten. Maar ik doe het in zijn klassieke vorm (plakje kaas, plakje tomaat, plakje kaas...enz). Hier zijn de tomaten gevuld met mozzarella. Er wordt hier ook een gegrild ciabattabroodje bijgeserveerd met wat tapenade en een plakje gerookte ham. Kom, laat die grill al maar lekker heet worden, we gaan eraan beginnen.


warm caprese


Wat heb je nodig voor 2 personen?

4 grote tomaten
2 bolletjes mozzarella (125 g stuk)
10 grote bladen basilicum
1 ciabattabrood
2 el tapenade van zwarte olijven
2 plakjes (of meer) parmaham (of gelijkaardig)
ruccola
olijfolie
citroensap
peper en zout


Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit volledig uit. Leg hierin een aantal blaadjes basilicum. Snij de mozzarella in twee en leg 1 helft in de tomaten.

Was de ruccola, en besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Snij de ciabatta middendoor en besprenkel met wat olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de grill. Bestrijk met wat tapenade en dresseer met de ruccola en een plakje parmaham.

Zet de tomaten onder de grill en haal het eruit als de kaas begint te kleuren. Zet meteen op de borden, doe er nog wat olijfolie, peper en zout op en serveer onmiddellijk.


Laat het smaken!


Ann

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Alleen in de ingredientenlijst heb je het over basilicum, maar in je recept komt het niet meer terug. Ik denk dat je bedoelt:

    ' Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit volledig uit. Leg hierin een aantal blaadjes mozzarella.'

    i.p.v. blaadjes mozzarella, blaadjes basilicum?

    BeantwoordenVerwijderen