maandag 30 juli 2012

De stand van zaken...

Hoe zit het ermee - hoor ik jullie al denken - met dat dieet en zo. Houdt ze het wel vol, want ja met al die lekkere dingen die ze maakt, kan dat toch niet simpel zijn....


kerscranberryAwel dat gaat ongelooflijk goed eigenlijk. Er zijn heel wat dingen veranderd in mijn eetpatroon. En bijgevolg heeft mijn weegschaal steeds minder last van zijn hernia. :)

Wat is er allemaal veranderd?

- ik drink geen koffie meer maar water en thee (ook geen dieet frisdranken of zo)
- ik volg NIET de voedselzandloper, maar mijn variant daarop.
- ik eet 's avonds geen koolhydraten (brood, pasta, rijst, bulgur...)
- 's middags eet ik wel brood, maar dan volkoren, 100% spelt brood of roggebrood.
- 's ochtends eet ik trouw mijn havermoutpap met rijstmelk en rozijntjes, abrikozen, of vers fruit.
- ik eet minstens 2 stukken fruit per dag (maar meestal 3)
- ga sedert vorige week 3x per week fitnessen met begeleiding om mijn rug te laten aansterken.
- ik doe elke dag iets van beweging (fietsen, wandelen, fitnessen, en rugoefeningen).
- ik hou nu al een kleine maand een exell file bij met daarop alles wat ik eet, hoelang ik gesport heb en om de 5 dagen mijn gewicht.
- 's avonds eet ik meestal (maar niet altijd) een stukje gitzwarte chocolade en op zondag fietsen we naar de Bolero om één bolletje vanille-ijs.
- ik drink totaal geen alcohol.
- ik heb al een maand lang totaal geen last meer gehad van migraines en mijn humeur gaat er fors op vooruit.

Tot nu toe verloopt het echt moeiteloos, maar er gaan zeker nog terugvallen komen. En dat is niet erg, zoiets is normaal. 't Is gewoon zaak om je zo snel mogelijk te herpakken.

Ondertussen nadert de minus 7... maar heel veel merk je er nog niet van. Er moet dan ook 1/3 van mijn lijf af. Jawel. Zoveel. Ik hoop daar rond deze tijd volgend jaar mee klaar te zijn. En dan pas begint het echt moeilijke werk. M'n gezonde gewicht behouden.

Voor de mensen die willen weten hoe ik eruit zie, en mijn keuken en tuin... woensdag afstemmen op 1000 zonnen op één. :)


Nog elks ne goeien avond. :)*foto is vorige week gemaakt voor zesta.be. Het is een cranberry-kers ijsje met vanilleyoghurt.

17 opmerkingen:

 1. Wauw ! Een welverdiende proficiat !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whow, da's inderdaad veel! Maar je bent goed bezig en ik lees hier al lang genoeg mee om te kunnen denken dat het jou zal lukken! Go for it, girl! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, goe bezig!! Na mijn bevalling ga ik er ook invliegen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, chapeau ! Doe zo verder, ik duim !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ge hebt mij aangestoken zulle met uw enthousiasme, hier ondertussen ook al de 1ste week met glans doorstaan, pakken meer energie en heerlijke recepten al klaargemaakt !
  Merci voor de steun en ik kijk al uit naar 1000 zonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zooooo blij dat ge mij er niet hebt ingeluisd deze keer. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je weegschaalavontuur heeft me geisnpireerd en ik wil zelf ook wel de weg inslaan naar een gezondere, energiekere versie van mezelf. Ik heb een blog opgericht om gelijkgestemde zielen te vinden (https://minderkoekjes.wordpress.com/) en ik zou het heel leuk vinden als je eens een gastartikel wil schrijven over hoe je het zo succesvol aanpakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap! Vooral dat van die migraine en goed humeur vind ik interessant. Mocht je eens willen variëren met havermout, ik maakt sinds ik zwanger ben opnieuw dit klaar:
  havermout met een laag yoghurt, daarop een laag geraspte appel, dan een laag rozijnen en nootjes en als laatste een laag cocosschilfers.
  Mijn ma maakte hiervan vroeger elke morgen een grote kom klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je niet voorbij zien komen bij 1000 zonnen, kan dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, er was me eerst gezegd de 8ste, dan maandag zeiden ze de 1ste en vandaag 2de zeggen ze dat het toch de 8ste wordt. Zucht.

   Verwijderen
 10. Succes! Dan moet je vooral niet naar mijn blog kijken, alhoewel: gisterenavond een groententaartje met zeebaars met massa's courgette, champignons en venkel en een knapperig stukske zeebaars. Lekker en gezond. Alleen 't bladerdeeg past niet zo in dat lijstje van jou, vrees ik.
  Ik duim. Ik weet hoe moeilijk het is (neen, niet uit eigen ervaring, ik heb geluk met mijn genen blijkbaar), maar ik heb een echtgenoot met overgewicht en een heel goede vriendin die al jaren tegen de kilo's vecht. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah, interessant om weten, dat dieet!

  Komt het dan nu woensdag?

  BeantwoordenVerwijderen