vrijdag 13 juli 2012

Dag 14: Amai 't is Thai!

Yep yep, geen voedselzandlopergedoedinges vandaag maar gewoon lekker én gezond. Dit is een zeer eenvoudige Thaise curry met kokosmelk die bovendien ook nog eens behoorlijk snel klaar is. Je bepaalt zelf hoe pikant je het wil, die eetlepel currypasta is maar een indicatie. Kom, we zetten ons pan op het vuur en we beginnen eraan.


green curry


Wat heb je nodig voor 4?

1 el plantaardige olie (type arachide)
400 g kippenborst
2 rode paprika's (in reepjes gesneden)
1 ajuin (fijngesneden)
1 el groene currypasta (of rode)
400 ml (magere) kokosmelk (géén creamy versie)
250 ml kokend water
250 g bruine of witte rijst


Zet een kookpot met dikke bodem op het vuur en warm er de olie in op. Doe er de ajuin bij en laat 5 minuutjes zachtjes stoven. Doe er de currypasta bij en laat een minuutje meebakken. Snij de kip in reepjes van 1 cm dik en doe samen met de paprika bij de ajuin. Laat al roerend meebakken tot de kip volledig is dichtgeschroeid. Nu mag er de kokosmelk bij en het kokend water. Doe er ook de rijst bij, roer goed en zet het deksel op de pan. Roer om de drie-vier minuutjes zodat de rijst niet kan aanbakken. Laat pruttelen tot de rijst gaar is.

Zo gemakkelijk is dat!


Smakelijk!


Ann

4 opmerkingen:

 1. alleen eten ze in Thailand niet met stokjes (buiten chinese noodlesoup) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

 2. waar vind je dat, magere kokosmelk ?

  Grtjs
  Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger kocht ik dat regelmatig, maar nu vind ik dat precies niet meer. Ik verdun het nu gewoon met wat water of rijstmelk. :)

   Verwijderen