zaterdag 14 juli 2012

Dag 15: Verward slaatje met geroosterde bloemkool

Ja je leest het goed: verward. Want 't is eigenlijk een slaatje voor de winter, maar ik vond dat het toch wel zomers aandeed. En aangezien onze zomer op vakantie is aan de Costa del Sol en wij het moeten rooien met de herfst dacht ik, kom we maken een winterslaatje. Met geroosterde bloemkool. Lekker zeuh!

Recept schaamteloos gepikt van BBC Good Food.

bloemkoolslaatje


Wat heb je nodig?

1 bloemkool (in roosjes gesneden)
2 el olijfolie
1 rode ajuin
3 el Xeres azijn (sherry azijn of witte balsamico)
1 1/2 el honing of rijstsiroop
3 el rozijnen
klein bosje dille fijngehakt
3 el amandelschilfers
50 g jonge spinazie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°.

Doe de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Zet 20 minuutjes in de oven.

Snij de ajuin in heel fijne schijfjes. Haal de bloemkool eventjes uit de oven den verdeel er de ajuin over. Zet opnieuw 20 minuten in de oven of tot de bloemkool gaar is.

Doe de amandelschilfers in een droog pannetje en zet op het vuur. Als ze beginnen te verkleuren mag je ze van het vuur halen.

Maak de vinaigrette met de azijn en honing en doe er ook de rozijntjes bij. Kruid met peper en zout. Zet weg.

Haal de bloemkool uit de oven roer er de vinaigrette onder en de spinazie. Verdeel over de borden en werk af met de amandelschilfers en de dille.

Smakelijk hé!



Ann

4 opmerkingen:

  1. Deze heb ik laatst ook gemaakt van de BBC Good Food toch? Ik was niet zo enthousiast, mijn man vond het wel lekker. Ik heb het recept nog niet geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Lekkerder dan gekookt. Allez, zonder de witte saus hé.

      Verwijderen