Oh dit is heerlijk. Ik had er eigenlijk te weinig van gemaakt, dus verdubbel ik hier gewoon de porties. Het recept is oorspronkelijk van Donna Hay, maar ik heb er het een en het ander aan veranderd. Kom, zet die oven al maar aan, we beginnen eraan!
Wat heb je nodig voor 2?
5-6 wortelen
3-4 pastinaken
2 el olijfolie
1 1/2 tl komijn
1 el honing
50 g geroosterde hazelnoten
150 à 200 g feta
1 handje koriander
Verwarm de oven voor op 200°.
Schil de wortelen en snij ze in vier. Schil de pastinaal en snij in 4 of 6 zodat je pastinaakstukken even groot zijn als de wortels. Leg de groenten in een ruime ovenschaal. Doe de olijfolie, honing en komijn in een potje en meng goed. Giet de helft over de groenten en meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuutjes in de oven.
Verwijder na 20 minuten de folie en laat nog 20-30 minuten verder garen (of langer indien nodig).
Als de groenten gaar zijn, mogen ze uit de oven. Overgiet met de rest van de vinaigrette. Meng goed.
Verdeel de wortelen en pastinaak over de borden en brokkel er de feta over. Werk af met de koriander en serveer.
Smakelijk!
Ann
Het ziet er weer kleurrijk en lekker uit! Dit moet wel erg lekker smaken!
BeantwoordenVerwijderenHet water komt me in de mond - vanavond maar 's op zoek naar pastinaken (ik dacht altijd dat dat een wintergroente was?)
BeantwoordenVerwijderendat is zoals een wortel hé. Heel het jaar door verkrijgbaar. :)
VerwijderenDat ziet er inderdaad heerlijk uit ! Dat wil ik hier zeker ook eens uitproberen !
BeantwoordenVerwijderenZalig! Ga ik ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenWelke vinaigrette (met azijn ?) doe je er op als de groenten uit de oven komen?
BeantwoordenVerwijderengeen vinaigrette nodig bij dit recept. :)
VerwijderenJe noemt de ' saus' wel vinaigrette. Wanneer moeten de noten erop?
BeantwoordenVerwijderenDit was YUM! Ik ben dol op die recepten waarbij je de meeste ingrediënten naar eigen smaak kunt toevoegen. Wij deden er hier lekker veel noten, koriander en komijn bij. Toppertje, zal hier zeker nog eens gemaakt worden.
BeantwoordenVerwijderen